Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nelinagustirna

Marketing

U OVOM TRENUTKU

Upravo u ovom trenutku, moja bebica napustila je sigurno i toplo vodeno okruženje i zavrisnula pozdravljajući novi svijet - svijet zraka, svijet slobode, svijet opasnosti...
Baš sada - 23 sata i 40 minuta - prije 18 godina.
Sinoć, čekajući ponoć , zajedno smo odgledali "Vraćam se" - Almodovarov film, film koji priča o majkama i kćerkama...nema veze...gledamo i dobar je..nakon ponoći , poljubim ga u obraz, čestitam.....iako nije još vrijeme...još će skoro cijeli dan proći dok si izišao u ovaj vanjski svijet.
Danas...poželjela sam biti sama s njim...baš kao prije 18 godina.
Cijeli dan bili smo sami...nas dvoje...ma bio je tu i tata i još se ljudi motalo oko nas, ali ja sam osjećala samo nas dvoje...od momenta kad si usred noći pokucao i šapnuo mi da bi želio izići vani....21 dan prije vremena....mislila sam da sanjam. Ujutro je pokucao malo jače i znala sam da nije san.
Vrijeme je... odredio je da bude baš danas...na izmaku ljeta...
Spremili smo se i otišli kao da idemo u svakodnevnu šetnju...bilo je oblačno,baš kao i danas.
Ušli smo u rodilište i dalje je išlo kao po nekoj traci...sve do kreveta i aparata koji je slušao malo srce...
Sad mu se više nije dalo izići van, ili mu možda ja nisam dala da iziđe?
Pomalo, nije priša.
I baš sad u 23.40 (sad je baš toliko na satu pokraj mene) pozdravio me moj mališan, kao što je baš u ovom trenutku moj visoki momak ušao u kuću nakon večernjeg izlaska.
I bio je baš mrvušan - 2800 grama/48 cm.
Sad? ............84 kg/185 cm (iako se bunio,mjerenje obavljeno,uz asistenciju mlađeg brata!)
Vraćam se.....onaj trenutak....malo toplo tjelešce na mojim prsima, u drhtavim rukama. Jedan kratki trenutak nirvane.... otišao u vječnost neponovljenih trenutaka....nadalje su se izmjenjivali svi drugi osjećaji,
od brige, straha, smijeha i suza, veselja, ljutnje, tuge ...svi oni djelići iz kaledioskopa života.
Kod kuće više nismo bili sami. Tata je iz rukava izvukao četverolisnu djetelinu: Šime, Špiro, Lovre, Luka!
Luka!
Baš to mu ime pristaje i nijedno drugo.
Luka = Lucije = lat. "koji svijetli"
Najsjajnije sunce moga neba!

A danas?
Slavljenik kaže: "Mogli biste mi za rođendanski poklon uplatit vozački.
Ja kažem:" Hmmmmmmmmmmmm????????????Pitat ću tatu?"
Dida kaže: "Sad imaš pravo glasa!"
Braco se smije i jedva čeka da se otvori njegov rođendanski poklon.
Tata zove iz "Ptičjeg gnijezda" i ne nalazi slavljenika doma.
I baka nasmiješena dolazi punih ruku i puna srca u praznu kuću.
A ja? Stojim skamenjena....mislim, ručicu sam davno pustila iz moje
.....zar jesam?
Toliko toga bi trebalo obaviti, sve ono na što su svi navikli dosadašnjih godina.
Ispuniti ona očekivanja koja vise u zraku i oblijeću oko mene kao sateliti.....a meni ....meni se nekako baš ne slavi danas...
Danas sam željela biti sama s mojom bebicom...
baš onako kao prije 18 godina....
ukrasti onaj neponovljivi trenutak iz vječnosti...


.....a sutra ću raditi tortu


SLATKI DODATAK PO ŽELJAMA ČITALACAfino

Image and video hosting by TinyPic
u mraku
Image and video hosting by TinyPic
pod svićon
Nije baš neka povijesna, ali je jaaaako ukusna (mmmmmm), a zove se:
"Torta od sira a'la Karapandža"
Želite li i recept?


OPET DODATAK - 22.09.- 00-20 sati

RICETA za tortu od sira "A'la Karapandža" sa malim izmjenama "A'la Nela"

Sićate se Karapandže, Ive Serdara i kuvanja četvrtkom prije vijesti? Bila je jedna crna šala kad je Serdar umro - pričalo se da se otrova Karapandžinom kuhinjom. Ipak, Mlakar je preživija.
Idemo! Prvo - SASTOJCI
- 1 biskvitna oblatna, a mogu se složit i piškote (moja mala izmjena)
- 30 dkg šećera
- 5 žumanjaka (bilance iskoristite za Baće-poljupce od bajama)
- 5 dl mlijeka
- 20 gr želatine u listićima
- 1 vanilin šećer
- 50 dkg svježeg kravljeg sira (što finijeg)
- 5 dl vrhnja biljnog porijekla, npr. Hopl
- 5 dkg grožđica (po želji - ja ih ne stavljam jer dica ne vole)
------------------------------------------------------------------------------------------
PRIPREMA
Biskvit naškropiti mlijekom s malo ruma.
Listove želatine omekšati u hladnoj vodi. Izmješati žumanca, šećer i vanilin šećer, doliti mlijeko i omekšanu želatinu. Staviti na laganu vatru i stalno miješati dok se želatina skroz ne otopi. Ne smije zakipiti!
Dok se krema hladi, istući mikserom vrhnje, te propasirati sir.
U ohlađenu kremu dodavati tučeno vrhnje i sir i miješati mikserom u najmanjoj brzini. dok se sve lipo ne izjednači.
Biskvit je, naravno, već u kalupu za torte (bolje veći kalup jer ima dosta kreme). U kalup ulijemo kremu koja još nije stisnuta, te stavimo u frizer oko 45 min do 1 sata - da se krema stisne.
Kad se lipo stisnula, prebacimo je u obični frižider.
Prije posluživanja, skinemo obruč od kalupa, tortu možemo ukrasiti kandiranim voćem, ili po želji, a i ne moramo.
Ovo je vrlo zahvalna torta jer se brzo i lako sprema, odlična je za ljeto, nije previše zakusna. Ako želite da bude masnija i zakusnija onda možete koristiti Maskarpone sir. Probala sam, ali mi je draže s običnim fino pasiranim kravljim mladim sirom.
U SLAST!


Post je objavljen 16.09.2008. u 23:40 sati.