Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/diavola

Marketing

Renesansni festival u Koprivnici II.

(nastavak iz prošlog posta)

Ubacivat ću malo teksta malo slika, nije sve nužno povezano. wink

(Kralj)

Photobucket

Nakon prvotnog vala oduševljenja koji sam opisala u postu čim sam došla doma, sad u nešto opuštenijem stilu pišem svoje dojmove iz Koprivnice. Subota ujutro, pojma nemamo što ćemo danas raditi. Surfam bezveze, čituckam i slučajno naletim da se baš ovaj vikend u Koprivnici održava Renesansni festival! E, ne mogu vjerovati! Već duže vrijeme planiram otići na nečem sličnom, ali uvijek propustim i poludim! Ma, trenutno donosim odluku da idemo tamo!


Kako doći do Koprivnice i snaći se po gradu

Kao svaka osoba opsjednuta mapama nalazim mapu Koprivnice na stranicama njihove Turističke zajednice. Nalazim i mapu grada Koprivnice na njihovom siteu, ali ne kužim gdje će se točno održavati taj Festival. Ništa, zovem Turističku, tamo mi ženska sva zbunjena objašnjava kako doći do Festivala. Stalno "ako idete od Varaždina", ja ono "ne, ne, dolazim iz Zgba", ali ne... hehe... netko joj sa strane suflirala... pratim šta mi govori na toj mapi... odjednom kaže "i tamo ćete vidjeti livadu". Ja, rekoh, "jel to blizu tog Sajmišta?", a ona "e to Vam je na Sajmištu!!". Hehe, mogla je odmah reći "pogledajte na karti gdje je Sajmište" i to bi bilo to. Kako god, oduševljena sam bila da je tamo cijeli grad bio označen jasno vidljivim crvenim strelicama s oznakom "Festival" tako da se niste mogli zagubiti. Svaka čast. Vozikali smo se po cijelom gradu i uvijek s lakoćom dolazili do "livade" hehe...


(Glavne kuharice)

Photobucket


Prijavili potencijalni požar

Ništa, krenuli mi do Koprivnice, mislila sam da je, ipak, malo bliža, ali ima tu skoro stotinjak kilometara od Zagreba. Kako god, ugodan put. Dio se vozili onom brzom cestom pa preko Križevaca i ostatak kroz sela. I sad, negdje pred samu Koprivnicu, prije mjesta Lepavina ili tako nešto, skužimo mi s lijeve strane neke ogromne balvane i iz njih se nekako potmulo dim širi. Iza balvana kukuruzi. Temperatura iznad 30, taj dan najavljivali pakao. I sad mi komentiramo, vozimo se kroz selo, da jel nije taj dim bio sumnjiv i da kako nikog tamo nema i da zašto bi uopće netko to išao paliti. Hm, ajmo mi bolje kontaktirati policiju. Bolje i pet lažnih uzbuna nego da jednu pravu situaciju s požarom ne prijaviš, ne? Policijac vrlo ljubazan, zahvaljuje se na prijavi, poslat će ophodnju. Dodatno se ispričamo, da možda nije nešto ozbiljno i da smo možda preuveličali, ali da nas je uznemirilo što nikog nema, a sve suho okolo pa da se to za svaki slučaj provjeri! Nije prošlo 10-15 minuta, a nama u susret iz Koprivnice velika vatrogasna kola. Sad jel to zbog našeg poziva, fakat da je bilo nešto ozbiljno, nismo utvrdili. Ako naša prijava nije bila bezopasna - drago mi je da smo upozorili, ako smo malo pretjerali - ispričavamo se.


(Opet malo klopa)


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Kolači od kopriva! Svi ovdje dolje!)

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Dolazak na Renesansni festival

Ništa ušli u Koprivnicu, super se lako snašli, došli do Sajmišta, a tamo ludnica. Dva su prigovora bila: prvi, užasna vrućina, što nema veze s organizatorima, stvarno smo lipsali. Drugi, nije baš bila dobro organizirana prodaja cuge. Na jednom mjestu se prodavalo i tamo je, stalno, bio velik red, a na drugom se mjestu prodavalo samo pivo (ne pijem pivo). Na sreću kiosci Tiska radili su cijeli dan. Ja sam u malo više od pola sata popila litru mineralne vode i jedno pola litre juhe. Eto, sugestija za drugi put, malo više punktova s pićem.

Evo jedno jedino mjesto gdje se moglo kupiti cuga. Red svaki put sve duži.


Photobucket



Photobucket


Joj, e, bila je dobra fora, na jednom mjestu pravo mačevanje i sad mlađi lik pobijedi starijeg. Odjednom vidiš, u kadar ulijeće medicinska sestra i srednjevjekovna hitna pomoć!!

Photobucket


Photobucket


Prekrasna garda...

Photobucket



Pravo naoružanje!

Photobucket


Joj, e na jednom mjestu je bio pravi srednjevjekovni vrtić hehe...

Photobucket






P.S. Ako će netko insunirati da sam stalkala kralja i kraljicu - mogu samo reći da je sve to bila obična slučajnost ili još grublje odbrusiti da to samo zlobni jezici mogu predbaciti! zubo Od kad je voljeti povijesne kostime - grijeh? zubo

Photobucket


(nastavak u idućem postu)



Post je objavljen 08.09.2008. u 09:15 sati.