Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

DINO DVORNIK - Droga uzela danak?

Umro poznati splitski glazbenik Dino Dvornik, prema neslužbenim informacijama uzrok smrti višegodišnja konzumacija droge...


Dino je živo brzo, tako je i umro, u svojoj 45. godini života, danas u kasnim prijepodnevnim satima zatajilo je srce poznatog splitskog glazbenika. Nesretnog Dinu supruga Danijela pronašla je u krevetu mrtvog, nakon što ga je pustila da se odmori, ipak je nedjelja, Danijela Dvornik otišla je u sobu probuditi Dinu, naime usprkos neradnom danu njoj je bilo čudno da se Dino nikako ne pojavljuje iz sobe, stoga je odlučila provjeriti što se događa, pravi šok je tek uslijedio, mlađi sin nedavno preminulog slavnog hrvatskog glumca Borisa Dvornika bio je mrtav već duže vremena, već je bio hladan pa reanimacija umjetnim disanjem nije dala rezultate. Ova iznenadna i šokantna smrt u obitelji Dvornik samo nekoliko mjeseci nakon što je Hrvatska izgubila i jednog od svojih najvećih glumaca svih vremena Borisa Dvornika, potresla je i šokirala cijelu glazbenu javnost.

Image Hosted by ImageShack.us


Javna je tajna da je Dino Dvornik bio konzument droge, da se u nekoliko navrata pokušao riješiti te opake ovisnosti, on nikad nije ni skrivao svoje probleme sa drogom za razliku od mnogih slavnih osoba iz sporta ili svijeta glazbe, no na kraju ipak nije uspio, to ga je vrlo vjerojatno koštalo života. Isto tako poznato je koliko su razmirica i nesuglasica imali otac i mlađi sin Dvornik upravo zbog tih problema sa kojima se Dino neuspješno nosio od svoje najranije mladosti, a i sam otac Boris Dvornik imao je ovisničkih problema, samo druge vrste, njegov porok bio je alkohol, što ga je progonilo do smrti.

Photobucket

Dino Dvornik tijekom devedesetih dosegnuo je svoj vrhunac u karijeri pjesmom " NIŠTA KONTRA SPLITA ", sa kojom je 1995 nastupio i na Splitskom festivalu, pjesma je postala mega hit i svojevrsna himna poglavito mlađih Splićana. Dino je u svojoj karijeri osvojio tri Porina, 1996. godine za pjesmu "Afrika", 1997. godine za album "Enfant terrible" , te 1998. godine za najbolji kompilacijski album "Vidi ove pisme" . Godine 1989 oženio se sa Danijelom Kuljiš i dobio kćerku Elu, u braku sa Danijelom ostao je sve do prerane smrti, ove nedjelje u prijepodnevnim satima.

Photobucket

Treba reći kako je u drugoj polovici devedesetih njegova karijera bila u stalnom padu, sve je više živio na lovorikama prošlosti i stare slave, a sve manje je imao vremena i snage za rad. Godine koje su uslijedile bile su mukotrpne i neizvjesne za cijelu obitelj Dvornik, Dino se borio protiv pakla droge, bio na mnogim odvikavanjima i kada se činilo da je uspio dogodilo se najgore. Moguće je da mlađi Dvornik u trenutku smrti bio potpuno " čist " što se droge tiče, međutim nesumnjivo je da je droga uzela danak, ne možete prevariti život, ne možete prevariti sudbinu, a Dino je dugo varao i jedno i drugo, ponajviše sebe samog. Zdravlje mu je nesumnjivo bilo ozbiljno narušeno, i kad-tad moralo je sve doći na naplatu, bilo je samo pitanje vremena, iako neki se izvuku sa manjim posljedicama koje osjete tek u zadnjoj fazi života, poznim godinama, nekome takav način života dođe na naplatu znatno ranije, Dino Dvornik očito je pripadao u ovu drugu skupinu ljudi.


Uslijed životne bitke patio je posao, novac zarađen tijekom plodne karijere u mladim danima neumoljivo je odlazio, izgledalo je da se opet sve vraća na staze uspjeha nakon što je snimljena i na jednoj komercijalnoj televiziji emitirana serija " DVORNIKOVI " , serija koja doista nije imala dodirnih točaka sa ekstra kvalitetom, ali serija koja je ipak bila vrlo gledana i popularna. Nije to prvi susret mlađeg Dvornika sa glumačkim vodama, naime odmalena su braća Dvornik Dean i Dino odlazili na setove glume sa ocem, legendarnim hrvatskim glumcem, te su se na taj način zajedno sa ocem i pojavili u nekoliko domaćih serija, od kojih je najpoznatija kultna domaća dramska serija " NAŠE MALO MISTO " . Odmalena uz reflektore i na pozornici, stres koji sad je sigurno Dino nije mogao podnijeti, bilo je to previše za njega, tim prije što je u sve to, sav taj svijet reflektora, kamera i glamura ušao prerano. Još kao maleno dijete iz malog mista. Kako bilo, Hrvatska glazbena scena izgubila je mnogo preranim odlaskom Dine Dvornika, Split je izgubio mnogo, rođeni Splićanin nikad nije krio koliko voli taj grad, sad mu se na kraju i vraća, prerano, taman kad je najviše mogao od sebe dati glazbi, ali ponajprije svojoj obitelji, Danijeli i Elli Dvornik.


Post je objavljen 08.09.2008. u 00:17 sati.