Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nelinagustirna

Marketing

SAKUPLJAČICE SALVETA

Opet me priča vraća natrag u prošlost, ali samo kao uvod u sadašnjost.
U jednoj plosnatoj kutiji bonbonijere (valjda Kraševe), slagala sam svoje dragocjene salvete. Moja rodica i prijateljice također su imale svoje kutije od bonbonijeri - pune salveta.
Nedjeljom, kad sam išla kod bake u Kaštila, i moja kutija sa salvetama je išla sa mnom. Tako je išla sa mnom i kad bi prošetala do prijateljice u susjedstvu.
Pažljivo bi dizale poklopac kutije i listale salvetu po salvetu, opet pažljivo, nježno da se ne bi koja iskidala. Neke su bile jako fine, tanke, šarene - "kineske", sa krasnim crtežima, zlatnim ukrasima, a neke su bile obične jednobojne, debele, tvrde sa znakom nekog hotela ili restorana, a neke su bile bez ikakvih slika po sebi. Ako smo imale duplih, mijenjale smo se, a ponekad bi se davalo više običnijih salveta za onu jednu šarenu "kinesku". To je bila dobra trampa!
Prošla nas je i ta salvetomanija i kutije su se spremile po podrumima i šufitima (tavan) ili se predavale mlađim curicama koje su se tek zarazile salvetomanijom.
Bila su to lipa vrimena kad su se salvete slagale u kutiji Kraš bonbonijere! fino

Prošlo je dosta godina, salvete su se kupovale samo za rođendane, posebne večere i sl.
zadnjih godina opet se češće susrećemo sa salvetama.
U likovnim radionicama rade se kreacije od papir -mašea, te posebna
tehnika lijepljenja po raznim predmetima - salvetna tehnika.
Pojavile se po dućanima razne šarene, cvjetne salvete, neznaš koja je ljepša, sve "kineske"!

Image and video hosting by TinyPic

Jedna prijateljica otišla na radionicu, pa mi pričala, pokazivala svoje uratke, a i meni se svidilo pa opet počela kupovati salvete i slagati paketiće u ormar.
Paketići su se gomilali i pomalo trošili od rođendana do rođendana, od Božića do Uskrsa, za pokrit kolače koje bi nosila susjedi, ili ona meni.
Neke sam čak koristila i za umatanje sitnih poklona. Skupljala sam boce i bočice, čak i neko ljepilo nabavila, ali sve je ostalo na tome.
Nisam se makla dalje od početka.
I dođem ja na blog. I skakutajući sa bloga na blog, naiđem na jedan čiji me nick privukao - salvetna tehnika - Oho-ho! Zanimljivo! yes
Pomislih kako bi tu mogla štogod i naučiti, možda počnem trošiti one nagomilane salvete iz kuh. ormara.
Gledajući njene radove, zaključila sam da je ona prava majstorica u salvetnoj tehnici, pa san se priklonila onoj staroj: "Daj dite materi!"
Pored zajedničke sklonosti prema salvetama, s tom razlikom što je Salvetna vrijedna i troši svoje salvete punom parom, pričajući i otkrivajući se po blogu otkrile smo da imamo još nešto zajedničko -Vis!
Iskristalizirala se ideja o blogerskoj kavici na viškoj rivi, ali to nam je za ovo ljeto promaklo. Ipak, kao što se uhvati zadnji vlak pred kraj ljeta, ili zadnji vapor - tako smo našle malo slobodnog prostora u tranzitu njene obitelji od Otoka do Velegrada i počastile se blogerskim sokićem.
Mislim da je već suvišno govoriti kako su blogerski susreti označeni kao nekom aureolom vječnog poznanstva. I još kad ustanoviš da postoje neki ljudi u stvarnom životu,koji su nam zajednički bez obzira na blog, shvatiš da sva ta virtuala, tajanstvenost, inkognitost, pada dolje i zaključujemo: "Svit je selo!"

Upoznati Salvetnu i njenu obitelj je isto kao otvoriti onu kutiju bonbonijere i listati salvete - sve "kineske"! kiss

P.S. - Mislim da ću se i ubuduće trampiti sa salvetama. Ja njoj one lijepe, šarene u paketićima što mi se gomilaju, a ona meni nešto lijepo kao što je ova vaza.thumbup

Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 01.09.2008. u 11:31 sati.