Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Mramorna rum-punč torta

Image and video hosting by TinyPic


Biskvit
5 jaja
250 g šećera
125 ml mlake vode
250 ml ulja
375 g brašna
1 prašak za pecivo
+
Žuti dio
1 žlica arome vamilije
+
Ružičasti dio
2 žlice arome maline
+
Smeđi dio
2 žlice kakaa
4 žlice mlijeka
1 žlica arome čokolade

Preljev
sok 1 limuna
kora pola limuna
sok 1 naranče
kora pola naranče
120 g šećera
80 ml vode
60 ml ruma

Ukrašavanje
pekmez od marelice
+
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
1 čajna žlica biljnog ulja
+
šarene šećerne mrvice


Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Od posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg.

Žumanjke izmiksajte sa šećerom. Dodajte ulje i vodu pa kratko promiksajte.
U smjesu sa žumanjcima prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte i snijeg od bjelanjaka pa lagano promiješajte.

Smjesu podijelite na tri jednaka dijela.
U jedan dio umiješajte aromu vanilije.
U drugi dio umiješajte aromu maline.

U treći dio umiješajte kakao, mlijeko i aromu čokolade.

Kalup za tortu namastite i pobrašnite pa naizmjence, pomoću čajne žlice, stavljajte pripremljene smjese i promiješajte drvenim štapićem da dobijete mramorni uzorak.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 40-60 min.

Pečeni kolač izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

Za preljev, u lonac stavite sve sastojke osim ruma i zakuhajte.
Maknite s vatre, procijedite i ostavite da se ohladi.
U ohlađenu tekućinu umiješajte rum.


Ohlađeni kolač nabockajte drvenim štapićem, stavite ga u kalup obložen papirom za pečenje i prelijte ohlađenom tekućinom. Stavite u hladnjak na 6 sati (ili preko noći).

Tortu tanko ju premažite zagrijanim pekmezom.

Nasjeckajte čokoladu i zajedno s margarinom i uljem otopite ju na pari. Prelijte po torti.

Kad se čokolada stvrdne posipajte šećernim mrvicama.

Režite nožem umočenim u vruću vodu.


*Recept se temelji na receptu iz časopisa Burda Moden.




Post je objavljen 16.08.2008. u 10:30 sati.