Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Rajčice punjene bulgurom (ili kus-kusom)

Image and video hosting by TinyPic


250 g instant bulgura (može i kus-kus)
500 ml vode + kocka za juhu ili 1 žlica Vegete
1 crveni luk
1 češanj češnjaka
2 žlice ulja
4-5 grančica peršinovog lišća
sol, papar
100 g crnih maslina bez koštica
8 rajčica srednje veličine
2 žlice maslaca


U lonac stavite vodu i kocku ili Vegetu pa zakuhajte (povremeno promiješajte da se kocka rastopi).

Bulgur (ili kus-kus) stavite u zdjelu i prelijte ga kipućom tekućinom, poklopite i ostavite da stoji 15 min.

Peršinovo lišće operite, protresite pa sitno nasjeckajte.

Obje vrste luka očistite i nasjeckajte pa popržite na zagrijanom ulju. Dodajte nasjeckano peršinovo lišće.
Bulgur promiješajte i dodajte ga luku. Promiješajte i kratko zagrijte. Maknite s vatre i dodajte sol i papar. Umiješajte i narezane masline. Ostavite da se malo ohladi.

Rajčice operite i osušite. Odrežite im vrh kao poklopac.
Pažljivo ih izdubite pomoću čajne žlice.

Ovaj dio koji ste izdubili iz rajčica ispasirajte.
Posudu za složenac ili lim za pečenje namastite i ulijte ispasiranu rajčicu.

Rajčice iznutra posolite i paprite, napunite ih nadjevom, na nadjev posložite par listića maslaca i poklopite odrezanim «poklopcem» rajčice.
Napunjene rajčice složite u pripremljenu posudu s ispasiranim rajčicama.

Pecite 15ak min u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

*Recept je iz časopisa Lisa – Čarolija okusa, 20. 7. 2006.


Recepti za punjene rajčice
Rajčice punjene krumpirom, blitvom i tikvicama
Rajčice punjene rižom i blitvom
Rajčice punjene rižom i sirom


Recepti s kus-kusom, prosom, quinoom...
Mahune s prosom
Paprike punjene kus-kusom ili bulgurom ili ...
Popečci od quinoe i Popečci od prosa s koricom od sezama, kikirikija ili cornflakesa
Salata od kus kusa (ili bulgura ili prosa)
Salata od kus-kusa s tikvicama i umakom od avokada
Zamotuljci od blitve s kus-kusom ili bulgurom ili quinoom...
Zapečeni kus-kus s povrćem i umakom



Post je objavljen 08.08.2008. u 09:57 sati.