Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Crno-bijela mini-šahovska torta s pudingom

Image and video hosting by TinyPic


Bijeli biskvit
7 bjelanjaka
11 žlica šećera
9 žlica brašna

Preljev
4 žlice ruma
8 žlica mlijeka

Tamna krema
1 l mlijeka
2 praška za puding od čokolade
10 žlica šećera
2 paketića bijele želatine

Ukrašavanje
200 ml biljnog šlaga
1 kremfix
100 g nasjeckane čokolade za kuhanje


Za biskvit, izmiksajte snijeg od posoljenih bjelanjaka. Dodajte šećer i miksajte da se šećer rastopi. Dodajte brašno i kratko promiješajte.
Kalup za tortu (promjera 22-24 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite, pa ulijte smjesu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva oko pola sata.
Pečeni biskvit izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

Od kartona izrežite šablonu: krug veličine biskvita. Os tog kruga izrežite 4 obruča širine oko 2,5 cm, i krug.
Image and video hosting by TinyPic


Od ohlađenog biskvita najprije odrežite jednu tanku koru koja će biti podloga.
Preostali dio biskvita pomoću šablone narežite na 4 obruča i krug.

Za preljev, pomiješajte mlijeko s rumom.

Za kremu, želatinu prelijte vodom i ostavite ju da nabubri.
100 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i praškom za puding.
900 ml mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding.
U vrući puding dodajte nabubrenu želatinu i miješajte da se želatina rastopi. Ostavite puding da se hladi 10ak min.


Kalup za torte obložite papirom za pečenje.
Na dno stavite biskvitnu koru za podlogu. Prelijte ju rumom i mlijekom.
Na nju ulijte malo vrućeg pudinga i zagladite ga.

1. šahovski sloj: uzmite najveći obruč i stavite ga na puding, preskočite idući biskvitni obruč i uzmite treći obruč i stavite ga na puding, preskočite četvrti obruč i u sredinu na puding stavite krug. Biskvitne obruče prelijte preljevom, a praznine između njih napunite vrućim pudingom.

2. šahovski sloj: preostale biskvitne obruče složite tamo gdje je u prethodnom sloju bio puding. Biskvitne obruče prelijte preljevom, a praznine između njih napunite pudingom.
Preostali puding razmažite odozgo.

Tortu stavite u hladnjak da se puding ohladi i stvrdne.

Izvadite tortu iz kalupa, odlijepite papir.

Izmiksajte biljni šlag s kremfixom.
Tortu premažite šlagom, ukrasite čokoladom.

Image and video hosting by TinyPic



Slični recepti
Crno-bijela šahovska torta s bananama
Crno-bijela šahovska torta s kokosom


Što s bjelanjcima?
Kolači/torte od bjelanjaka (varijacije na temu)
Kolač od bjelanjaka s voćem
Kolač od kokosa i ananasa
Mentolka
Spužvasta torta od bjelanjaka
Torta od bjelanjaka s malinama i čokoladom
Čokoladna juha sa žličnjacima od bjelanjaka i kokosa iliti Šnenokle na čokoladnom umaku



Post je objavljen 28.07.2008. u 08:57 sati.