Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Cvjetna torta s lubenicom

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
500 g brašna
200 g šećera u prahu
200 g margarina
3-4 žlice kiselog vrhnja
1 žlica vinjaka

Nadjev i ukrašavanje
1200 ml biljnog šlaga/slatkog vrhnja
300 g voća za nadjev + voće za ukras
2 vanilin šećera
4 kremfixa
srebrne perlice
šećer u prahu


Zamijesite tijesto, zamotajte kuglu tijesta u foliju i ostavite da odstoji 30 min u hladnjaku.

Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite ga na 6 jednakih kugli.
Uzmite kuglu tijesta i razvaljajte ju.

Na tijesto stavite kalup za kuglof (promjera 20-22 cm) koji odozgo ima rub koji podsjeća na cvijet.
Image and video hosting by TinyPic

Nema svaki kalup gore takav rub, u današnje vrijeme većina ima gore "okrugli obruč".

Ako nemate odgovarajuću kalup za kuglof, od kartona izrežite "cvijet" promjera 20-22 cm.

Image and video hosting by TinyPic

Nožem režite tijesto oko kalupa ili oko šablone da izrežete "cvijet" od razvaljanog tijesta.

Nabockajte ga vilicom.

Papir za pečenje stavite u lim, a na njega stavite nabockano tijesto i pecite 10-12 min na 175 stupnjeva.

Uzmite drugu kuglu tijesta i zamijesite ju s komadićima tijesta koji su bili višak kad ste izrezali «cvijet».
Razvaljajte tijesto kao i prethodno i ponovno izrežite «cvijet» pomoću kalupa ili kartonske šablone.
Koru ispecite kao i prethodnu.

Postupak ponovite i s preostalim kuglama tijesta (razvaljajte tijesto, izrežite "cvjetove" pomoću kalupa ili šablone i ispecite ih).
Na kraju trebate imati 6 kora u obliku cvijeta.
Pečene kore ostavite da se ohlade.


Voće narežite na kockice. Ako koristite voće poput lubenice, koje je jako vodenasto, stavljajte ga na papirnate ubruse kad ga režete, a i odozgo ga posušite papirnatim ubrusom.

Šlag izmiksajte s vanilin šećerom i kremfixom. Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio kuhačom lagano umiješajte voće.


Na pladanj stavite jednu koru. Uz rub kore, pomoću slastičarske šprice nanesite puslice/ružice od šlaga bez voća, a sredinu kore premažite šlagom u koji ste dodali voće. Na to stavite iduću koru i ponovite postupak.

Zadnju koru ukrasite puslicama šlaga bez voća, perlicama, i voćem. Ako koristite npr. lubenicu, okruglom žličicom izdubite kuglice i posušite ih papirnatim ubrusom.

Odozgo lagano pospite šećerom u prahu.

Tortu ostavite da odstoji nekoliko sati u hladnjaku.




Slični recepti
Kocke s lubenicom



Post je objavljen 07.07.2008. u 11:34 sati.