Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Pohane stabljike blitve

Image and video hosting by TinyPic


300 g trokutasto odrezanih stabljiki blitve
3-4 jaja
200 g krušnih mrvica ili oštrog brašna
sol, papar


Trokutasto odrezane stabljike blitve operite i narežite na štapiće iste dužine (20ak cm).

Image and video hosting by TinyPic

Ako su stabljike široke, možete ih prerezati na pola po dužini, pa ih onda rezati na štapiće.

Image and video hosting by TinyPic

Štapiće prokuhajte 15ak min u posoljenoj kipućoj vodi. Kuhane štapiće ocijedite, prelijte ih hladnom vodom i ostavite u cjedilu da se ocijede.

Umutite jaja.

U tavi zagrijte ulje.

Svaki štapić uvaljajte u mrvice, pa onda u jaja i opet u mrvice, pržite ih u vrućem ulju sa svake strane da se zarumene.
Odlažite ih na ubrus da se ocijedi višak masnoće. Posolite i popaprite, poslužite odmah.


*Budući da se u ovom receptu ne upotrebljava zeleni dio blitve, možete ga upotrijebiti za npr.:
Kruh-pita od blitve i sira
Kuhani svitak s blitvom
Lisnata pita od špinata
Pikantne buhtle
Pita od blitve i sira
Rižoto s blitvom
Rolada od blitve
Svitci od lazanja i blitve
Talijanska uskršnja pita
Torta od tjestenine, špinata i sira
Torta-složenac od riže i blitve
Zapečena blitva s krumpirom
Zapečeni crepęs od blitve s umakom od sira
Zapečeni sendviči s blitvom i sirom



Post je objavljen 07.07.2008. u 10:46 sati.