300 g trokutasto odrezanih stabljiki blitve
3-4 jaja
200 g krušnih mrvica ili oštrog brašna
sol, papar
Trokutasto odrezane stabljike blitve operite i narežite na štapiće iste dužine (20ak cm).
Ako su stabljike široke, možete ih prerezati na pola po dužini, pa ih onda rezati na štapiće.
Štapiće prokuhajte 15ak min u posoljenoj kipućoj vodi. Kuhane štapiće ocijedite, prelijte ih hladnom vodom i ostavite u cjedilu da se ocijede.
Umutite jaja.
U tavi zagrijte ulje.
Svaki štapić uvaljajte u mrvice, pa onda u jaja i opet u mrvice, pržite ih u vrućem ulju sa svake strane da se zarumene.
Odlažite ih na ubrus da se ocijedi višak masnoće. Posolite i popaprite, poslužite odmah.
*Budući da se u ovom receptu ne upotrebljava zeleni dio blitve, možete ga upotrijebiti za npr.:
Kruh-pita od blitve i sira
Kuhani svitak s blitvom
Lisnata pita od špinata
Pikantne buhtle
Pita od blitve i sira
Rižoto s blitvom
Rolada od blitve
Svitci od lazanja i blitve
Talijanska uskršnja pita
Torta od tjestenine, špinata i sira
Torta-složenac od riže i blitve
Zapečena blitva s krumpirom
Zapečeni crepęs od blitve s umakom od sira
Zapečeni sendviči s blitvom i sirom
Post je objavljen 07.07.2008. u 10:46 sati.