Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Savijača od trešanja

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
800 g glatkog brašna
8 žlica ulja
3čajne žlice octa
pola čajne žlice soli
oko 450 ml mlake vode
+ ulje za premaz

Nadjev
1,5 kg trešanja (višanja)
8 žlica šećera
100 g krušnih mrvica
4 čajne žlice cimeta

Premazivanje
kiselo vrhnje ili rastopljeni ohlađeni maslac


Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Tijesto podijelite na 4 kugle. Svaku kuglu premažite uljem, stavite ih na tanjur i pokrijte folijom. Ostavite ih oko 1 sat na sobnoj temperaturi.

Trešnje (višnje) operite i izvadite im koštice.

Na površini posutoj brašnom valjkom razvaljajte kuglu tijesta u pravokutnik. A zatim na pobrašnjenom stolnjaku tijesto razvlačite rukama, počevši od sredine, da bude prozirno, tanko poput papira. Odrežite zadebljane krajeve.

Razvaljano tijesto posipajte s četvrtinom mrvica, rasporedite četvrtinu očišćenih trešanja, posipajte s 2 žlice šećera i 1 čajnom žlicom cimeta.

Narolajte pomoću stolnjaka i stavite u namašten lim. Na isti način složite i preostale 3 savijače.

Savijače premažite kiselim vrhnjem (da kora ne bude hrskava) ili maslacem (da kora bude hrskava) i pecite 40ak min u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Savijaču ostavite da se ohladi, posipajte šećerom u prahu.




Post je objavljen 05.07.2008. u 15:49 sati.