Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aletheia

Marketing

ČOVJEK SNUJE A BOG ODREĐUJE

Image Hosted by ImageShack.us

Čula sam negdje da Židovi imaju sličnu izreku ali malo drugačije glasi: Kad čovjek snuje, Bog se smije. I čini mi se nekako tako, kao da nas Otac gleda u svim našim planovima i smješi nam se onako pokroviteljski kao što se smije svaki roditelj kad sluša slatke dječje planove: Kad budem velik kupit ću ti veliku kuću, mama. Ili, kad budem velik bit ću astronaut i bagerist.

I kako se ne bi smijao, pogotovo kad sluša naše vječite jadikovke i svakodnevne brige ni o čemu. Jer mi se najčešće brinemo ni o čemu. Pa recite koliko nas zaista ima velike životne probleme kao što su neizlječiva bolest drage osobe, gubitak djeteta... I da sve bude još čudnije, oni koji imaju najveće brige, imaju najviše pouzdanja i ljubavi. Pa, naravno. Tek oni su shvatili bit.

Nije bitno koliko dana će nam trebati da završimo nekakav projekt i što će biti ako ga ne završimo na vrijeme. Nije bitno hoće li mi dijete u školi dobiti odličnu, vrlo dobru ili dobru ocjenu, dok god se trudi. I nije bitno hoće li autobus doći na vrijeme, što će reći šef ni toliko toga oko čega se svakodnevno nerviramo i zbog te nervoze zaboravimo na ljubav, zaboravimo na pouzdanje.

Reći ću vam što je bitno (iako nemojte misliti da se ja išta manje nerviram oko svakodnevnih malih i malo većih problema). Bitno je izvršiti misiju u koju smo poslani kad smo na ovaj svijet došli.

Stari katekizam je govorio: Na svijetu smo da Boga upoznamo i ljubimo i k njemu na nebo dođemo. A kako mi to ljubimo Boga kad mu ne vjerujemo? Jer On kaže: Ne brinite se za sutra. Otac Vaš nebeski zna što vam je potrebno.

Pomislite kako bi divno bilo prepustiti svoj život Stvoritelju. Koliko bi sve bilo lakše i svjetlije kada bismo u najtežim trenucima uzdahnuli: U tebe se Gospodine uzdam!

I što se ne bi uzdali?! Ta, ima li veće ljubavi nego dati život svoj za ljubljene svoje? Ima li stoga veće ljubavi od Božje? A On zna sve što nam je potrebno...

Zato kad slijedeći put propustite važni sastanak, ne dovršite projekt na vrijeme i šef Vam zaprijeti otkazom ili smanji plaću, a računi se gomilaju sve veći i veći, nemojte misliti da se svijet urotio protiv Vas i da spasa više nema. Zasigurno u svemu tome postoji neko dobro za Vas, ma kako nevjerojatno to zvučalo.

Ne brinite, uputite svoj pogled k Njemu i recite: U Tebe se Gospodine uzdam. Jer Gospodin naš sa smješkom Vas gleda, a On zna što Vam je potrebno.




Post je objavljen 22.06.2008. u 14:47 sati.