<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>
22.06.2008.
ČOVJEK SNUJE A BOG ODREĐUJE
Image Hosted by ImageShack.us

Čula sam negdje da Židovi imaju sličnu izreku ali malo drugačije glasi: Kad čovjek snuje, Bog se smije. I čini mi se nekako tako, kao da nas Otac gleda u svim našim planovima i smješi nam se onako pokroviteljski kao što se smije svaki roditelj kad sluša slatke dječje planove: Kad budem velik kupit ću ti veliku kuću, mama. Ili, kad budem velik bit ću astronaut i bagerist.

I kako se ne bi smijao, pogotovo kad sluša naše vječite jadikovke i svakodnevne brige ni o čemu. Jer mi se najčešće brinemo ni o čemu. Pa recite koliko nas zaista ima velike životne probleme kao što su neizlječiva bolest drage osobe, gubitak djeteta... I da sve bude još čudnije, oni koji imaju najveće brige, imaju najviše pouzdanja i ljubavi. Pa, naravno. Tek oni su shvatili bit.

Nije bitno koliko dana će nam trebati da završimo nekakav projekt i što će biti ako ga ne završimo na vrijeme. Nije bitno hoće li mi dijete u školi dobiti odličnu, vrlo dobru ili dobru ocjenu, dok god se trudi. I nije bitno hoće li autobus doći na vrijeme, što će reći šef ni toliko toga oko čega se svakodnevno nerviramo i zbog te nervoze zaboravimo na ljubav, zaboravimo na pouzdanje.

Reći ću vam što je bitno (iako nemojte misliti da se ja išta manje nerviram oko svakodnevnih malih i malo većih problema). Bitno je izvršiti misiju u koju smo poslani kad smo na ovaj svijet došli.

Stari katekizam je govorio: Na svijetu smo da Boga upoznamo i ljubimo i k njemu na nebo dođemo. A kako mi to ljubimo Boga kad mu ne vjerujemo? Jer On kaže: Ne brinite se za sutra. Otac Vaš nebeski zna što vam je potrebno.

Pomislite kako bi divno bilo prepustiti svoj život Stvoritelju. Koliko bi sve bilo lakše i svjetlije kada bismo u najtežim trenucima uzdahnuli: U tebe se Gospodine uzdam!

I što se ne bi uzdali?! Ta, ima li veće ljubavi nego dati život svoj za ljubljene svoje? Ima li stoga veće ljubavi od Božje? A On zna sve što nam je potrebno...

Zato kad slijedeći put propustite važni sastanak, ne dovršite projekt na vrijeme i šef Vam zaprijeti otkazom ili smanji plaću, a računi se gomilaju sve veći i veći, nemojte misliti da se svijet urotio protiv Vas i da spasa više nema. Zasigurno u svemu tome postoji neko dobro za Vas, ma kako nevjerojatno to zvučalo.

Ne brinite, uputite svoj pogled k Njemu i recite: U Tebe se Gospodine uzdam. Jer Gospodin naš sa smješkom Vas gleda, a On zna što Vam je potrebno.



14:47 - Komentiraj ( 8 ) Print - On/Off

<< Arhiva >>


< lipanj, 2008 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Moja razmišljanja o životu, vjeri, obitelji i svim ostalim za mene bitnim stvarima


ALETHEIA je grcka riječ koja znači istina, ono što nije skriveno. Naravno, piše se grčkim alfabetom, ali ovako je lakše dostupna svima.

Rado posjećujem...

zaljubljena u....hr
Mirjam
Magdalena
Ja u ljubav vjerujem
Ema

Moj moto

"Ljubav je zaista neslomljiva"
p Luka Rađa

Svaštara

Credits
design:*choco [dz]
basecode: BlogSkins