Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nelinagustirna

Marketing

BETMEN LETI U NEBO

S obzirom da sam ja zagovornik parole: "Poslije kiše dolazi sunce!"
i puno, puno volin onu Terezinu pismu:
"Sutra je novi dan i život teče
ne postoji ni bol, ni jad
što proći neće..."
i zapivan je svaki put kad mi bude nešto teško.
Danas je novi dan, je da je petak 13-ti, ali ko viruje u to, nek strahuje...doduše, dan je skoro već na izmaku, ali "ništa mi neće ovi dan pokvarit!" i odlučna sam u nakani da objavim jedan veselo-šareni post!!

Image and video hosting by TinyPic

Priča je to o šarenim balonima i veselim dječacima.
Bila je fjera od svetoga Duje, u Splitu, naravno - di bi drugdi? Prije 13-tak godina. Starijemu 4,5 g., a Mlađi će skoro napunit godinu.
Spremili se svi, došla baka, i dida je obuka veštit, Mlađi dirigira iz kolica, a Stariji strpljivo čeka svojih pet minuta. - "Ajmoooo više!"
E da on zna koliko mama mora toga čekirat prije nego se izađe iz kuće!
I napokon, približili smo se rivi. Tamo gužva.

Image and video hosting by TinyPic

Starijemu samo baluni na pameti. Oće Betmena, i nijednog drugog!
Dida nije cicija, Betmen je u rukama. Triba tu i ostat i vezujem mu konopčić za botun na tirakama (tregeri). Jedan grop, dva gropa.....ajde može i treći, za svaku sigurnost. Stariji sritan, može trčkarat, a Betmen leti za njin.
/neman slika sa Betmenom-ko je onda zna da ću pisat blog?! - prilažen slike sa ovogodišnje Fjere/

Image and video hosting by TinyPic

Upali smo u gužvu od tombule. Dogovaramo se na mote - idemo na mul kod Lučke kapetanije - tamo nema gužve, ali.... triba prokrčit put.

Image and video hosting by TinyPic

Probijamo se bez problema. Troje odraslih na dvoje dice, nema straja.
Iza leđa dopire Jelaskin glas priko razglasa: "Brooooj 11 - ženske noge!"
"Zerooooo osandeseeeet!" - Tombula, tombula, tombula... di su oni lipi dani kad je bilo dosta skupit se oko stola u kužini, vadile su se kartele, brojevi, fažol iz škartoca, brojila se munita u takujine (sitniš u novčanicima), ...ajme veselja! Ali to sad nije tema ovog posta.
Našli smo šentadu (klupu) kod Kapetanije, osluškujemo oni šušur od tombule, uživamo u bonaci i zalasku sunca, Mlađi se smije fino, Stariji skakuče sa Betmenom na konopčiću - prava idila!
Odjednom! Poleti Betmen malo više... gledamo gore... Betmen je poletija u nebo! Stariji zanimija, bespomoćnog pogleda uprtog u letećeg Betmena koji je do maloprije bija vezan za njega. Mlađi upire prstićima prema nebu, nas troje gledamo u čudu! Kako? Pa bija je dobro zavezan?! Kako se odrišija?
Čuđenje je prikinija gromoglasni plač - Buhuhuhuhuhuhu- Mooooj Beeeetmeeeeen!!!!!cry
Dida se vata za takujin, on bi odma iša kupit novoga!
Baka je preuzela kolica i krenula.
Motajen didi da spremi takujin, jer to nema smisla. Mozak radi 100 na sat, smišljan strategiju kako umirit Starijega. Zagrlin ga i oboje pogledamo gore u nebo. A gore, na nebu vidimo još puno letećih baluna. Bilo je tu dupina, Zekoslava, još Betmena, Powerrangersa, konjića...

Image and video hosting by TinyPic

Stariji neutješno plače. Započnem priču: "Vidiš kako je gore puno baluna?
Svi su poletjeli u svemir. Gore, daleko na jednoj planeti je veliki skup svih baluna i oni svi moraju doći gore. Tvoj Betmen je najvažniji od svih, on je njihov vođa. Moraju se sastati prije nego padne noć i svi će dobiti važne svemirske zadatke........i pričam ja,laze nabrajam, kako je Betmen puno važan i najvažniji u svemiru....i malo pomalo, umirila su se mala ramena, obrisale su se suze i počela su pitanja: "A zašto je baš moj Betmen mora poletit gore?"
Zato šta je tvoj Betmen najjači i najhrabriji od svih drugih Betmena, a njegov najvažniji zadatak je da spašava i pomaže drugima. On je Super-heroj!
A i ti si sad hrabar i heroj jer znaš da ne treba plakati kad Super heroji idu u akciju!
"E, tako je! Necu vise plakat! Ja sam isto Super-heroj, ka i Betmen!"

Na kraju smo svi veselo, ali i umorno došli kući! thumbupsmijeh

Sad mi se čini da ovo baš i nije bila neka vesela priča, ali sad je kasno da smišljan nešto drugo. Meni je ostala u veselom i dragom sjećanju, a Stariji se sada uopće ne sjeća tog događaja!? A ja tako ponosna šta san uspila sa pričom!smijeh
Na kraju - Evo još malo šarenih balona za laku noć!!!


Image and video hosting by TinyPic

NAPOMENA: Obiteljske fotografije sa mojim dječacima sam izbrisala zbog sumnje na zlouporabu istih.














Post je objavljen 13.06.2008. u 20:34 sati.