Kora
3 jaja
3 žlice šećera
1 čajna žlica ulja
1 čajna žlica mljevenih oraha
1 čajna žlica brašna
1 čajna žlica kokosa
1 čajna žlica naribane čokolade za kuhanje
+
2-3 žlice soka od naranče za natapanje
Krema od keksa
300 g mljevenih keksa (Piknik, Leibnitz,…)
250 g margarina
150 g šećera u prahu
sok od naranče iz tetrapaka
Krema od pudinga
4 pudinga od maline (može i od vanilije, jagode, banane…)
1 l mlijeka
10 žlica šećera
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Ostalo
3 kutije Jaffa keksa
1 kutija piškota
Ukrašavanje
100 g nasjeckane čokolade za kuhanje
Za koru, izmiksajte posoljene bjelanjke, dodajte šećer i još malo izmiksajte. Dodajte žumanjke, ulje, orahe, kokos, čokoladu i brašno pa dobro izmiksajte.
Lim za pečenje (30 cm x 18 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastote i pobrašnite pa ulijte smjesu.
Koru pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20ak min.
Kad je kora pečena, istresite ju na papir posipan kristal šećerom i ostavite da se ohladi.
Ohlađenu koru odvojite od papira i stavite ju u lim (na pladanj), prelijte ju s 2-3 žlice soka od naranče.
Za kremu od keksa, mljevene kekse prelijte sokom od naranče. Margarin kremasto izmiksajte sa šećerom u prahu, pa pomiješajte sa smjesom od keksa, po potrebi dodajte još soka od naranče (krema treba biti maziva, da se lijepo može razmazati po kori, ako se diže za žlicom i lijepi za nju – treba dodati još soka).
Za kremu od pudinga, 900 mk mlijeka zakuhajte. 100 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i pudingom pa skuhajte u kipućem mlijeku. Smjesu staviti u posudu za miksanje i ostaviti da se ohladi.
Margarin kremasto izmiksati sa šećerom u prahu i postupno umiksati u hladni puding.
Koru premažite polovicom kreme od keksa, na nju, jedan do drugog, složite Jaffa kekse (čokoladnu stranu okrenite prema kremi od keksa), njih premažite polovicom kreme od pudinga, nju premažite ostatkom kreme od keksa, na nju složite piškote umočene u mlijeko i premažite ostatkom kreme od pudinga.
(Slojeve krema i keksa možete redati i na neki drugačiji način.)
Odozgo posipajte nasjeckanom čokoladom.
*Recept se temelji na receptu sa stranice
http://www2.serbiancafe.com/kuvar/7/1379/Torta-Bingo
Post je objavljen 25.05.2008. u 11:29 sati.