Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

musaka na turski način

musaka na turski način
Turci moji, dragi moji Turci!!! I oni svoga konja za trku imaju, nije jedini ali nemaju ih baš puno. Ovo je jedan od najboljih!
Krumpir ogulimo, narežemo na ploške ili za promjenu na ploške i prepržimo na vrućem ulju, koje za "one koji kuže" ide maslinovo. Solimo ga, ali slabo.Izvadimo ga iz tave i ostavimo sa strane. Patliđane prerežemo popola, posolimo ih i ostavimo da pola sata stoje. Zatim ih pečemo na vrućem ulju, opet za "one koji kuže" maslinovim, makar cijela priča ide i sa dobrim suncekrotovim uljem. Pečemo ih dok se plodno meso ne može izdupsti žlicom. Na ulju kratko pržimo sjeckan luk i mljeveno meso, primješamo im meso od patliđana, crvenu papriku, papar, timijan, ružmarin, kadulju, posolimo i neko vrijeme pirjamo miješajući. Dodamo pire od rajčica, prelijemo juhom i neka zakipi, pošteno. U namašten vatrostalni oblik stavimo, zgodno kad bi se našla zemljana posuda, naizmjenice u slojevima krumpir i masu od mljevenog mesa. Prilijemo malo juhe i jelo prigotovljamo cca 40 minuta u pećnici. Jogurt izmiješamo s jajima, praškom za pecivo, brašnom i malo soli, pa prelijemo musaku i pečemo još 10 minuta dok se na njoj ne stvori kora. Iznosimo je na stol u istoj posudi u kojoj se pekla. Svježa salata, vino jače, ali svejedno crno ili bijelo.
(500 g krumpira, 1.25 dcl ulja, malo soli, 4 patliđana, 2 luka, 500 g miješanog mljevenog mesa ako već ne idemo po orginalu a to je janjetina ili bravetina, malo papra, crvene paprike, majčine dušice, ružmarina, kadulje, 2 žlice pirea od rajčice, 1.25 dcl juhe, lončić jogurta, 3 jaja, na vrh noža praška za pecivo, 2 žlice brašna, malo soli)


Post je objavljen 20.05.2008. u 18:37 sati.