Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Zapečene mahune s krumpirom na umaku

Image and video hosting by TinyPic


500 g manjih krumpira
750 g mladih mahuna
2 crvene paprike
2 manja crvena luka
2 češnja češnjaka
sol, papar
1 čajna žlica kumina
100 g tvrdog sira
Umak
500 ml mlijeka
250 ml vode
1 čajna žlica Vegete ili pola kocke za juhu
40 g maslaca
40 g brašna
muškatni oraščić
sol, papar


Krumpir operite i skuhajte ga s korom u slanoj vodi (vrijeme kuhanja ovisi o veličini krumpira).
Skuhani krumpir odmah prelijte hladnom vodom i ostavite da se ohladi. Ohlađeni krumpir ogulite i prerežite po dužini na pola.

Očišćene mahune kuhajte u posoljenoj vodi 15 min pa ih ocijedite.

Papriku i crveni luk narežite na rezance (po želji, luk možete narezati na veće komade/kriške npr. na četvrtine ili osmine).

Češnjak sitno nasjeckajte.

Krumpir pomiješajte s mahunama, paprikom, obje vrste luka i kuminom pa lagano začinite solju i paprom.

Vatrostalnu posudu namastite i u nju stavite pomiješano povrće.

Rastopite maslac u loncu pa dodajte brašno i popržite da dobije zlatnožutu boju.

Zalijte mlijekom i juhom, dodajte Vegetu ili kocku pa kuhajte na laganoj vatri 5 min.

Maknite s vatre pa začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem (možete dodati i neko sjeckano začinsko bilje).

Umak prelijte po povrću i posipajte naribanim sirom.

Pecite na 200 stupnjeva 30ak min.


*Recept je iz časopisa «Svijet: Kuhinja», br. 2, 2004.

Jela od mahuna
Ligurijska salata od krumpira i tjestenine
Mahune s prosom
Mahune s umakom od slanutka
Savijača s mahunama
Zapečene mahune s mozzarellom
Povrće na mileramu
Schnüsch – varivo iz sjeverne Njemačke



Post je objavljen 05.04.2008. u 13:28 sati.