Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Kuglof od tjestenine i svježeg sira

Image and video hosting by TinyPic


400 g fusila/eliche (tjestenine u obliku svrdla, spirala)
300 g svježeg kravljeg sira
4 češnja češnjaka
1 veći crveni luk
1 žlica margarina
100 ml vode
300 ml kiselog vrhnja
1 čajna žlica suhog kumina
4 žumanjka
2 bjelanjka
3 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
3 žlice nasjeckanog vlasca
sol, papar
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica margarina
+
krušne mrvice i ulje za kalup
+
2 žlice krušnih mrvica i 1 žlica margarina


Priprema započinje dan ranije.
Tjesteninu skuhajte i ocijedite.

Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte pa ih popržite na 1 žlici margarina.
Dodajte vodu i vrhnje pa prokuhajte 5 minuta.
Maknite s vatre i umiješajte kumin, sol i papar.
Odmah dodajte ocijeđenu tjesteninu i promiješajte.
Raširite smjesu po pladnju ili limu za pečenje da se što prije ohladi.

Sir dobro ocijedite pa ga izmiksajte ili propasirajte da bude kremast.

Od posoljenih bjelanjaka istucite snijeg pa i njih lagano umiješajte u smjesu.

Ohlađenu tjesteninu stavite u zdjelu i dodajte sir i žumanjke i po potrebi začinite. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Kalup za kuglof (zapremnine 2 litre) nauljite pa ga cijelog dobro obložite aluminijskom folijom.

Aluminijsku foliju dobro nauljite i temeljito posipajte krušnim mrvicama.

Smjesu od tjestenine i sira stavite u kalup, odozgo dobro pritišćite dlanovima (da smjesa bude «zbijena») i poravnajte.

Odozgo posipajte 2 žlice krušnih mrvica i složite 1 žlicu margarina narezanog na listiće.

Image and video hosting by TinyPic

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Ostavite kuglof u kalupu da se ohladi.
Kad se ohladi odozgo ga prelijte aluminijskom folijom i stavite u hladnjak preko noći.


Sutradan stavite kuglof (ne skidajte foliju) u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 15 min.
Izvadite iz pećnice, skinite foliju, odozgo posipajte 2 žlice krušnih mrvica i 1 žlicu margarina narezanog na listiće.

Vratite u pećnicu (bez folije) i pecite 15 min na 200 stupnjeva.

Kuglof ostavite da se hladi 10 min.

Zatim na kalup stavite tanjur i sve zajedno okrenite da kuglof sklizne na tanjur.
Pažljivo maknite kalup i odlijepite foliju.

Kuglof narežite nožem na komade i poslužite pomoću žlice za posluživanje (lopatice za palačinke).

Image and video hosting by TinyPic





Post je objavljen 05.04.2008. u 09:43 sati.