500 g tjestenine
500 g svježeg kravljeg sira
200 g šećera
2 jaja
1 vanilin šećer
1 prašak za puding od vanilije
korica i sok 1 neprskanog limuna
3 velike žlice gustina
100 g margarina
700 ml mlijeka
1 vanilin šećer
4 žlice šećera
Tjesteninu skuhajte u malo posoljenoj vodi. Isperite ju vodom i stavite da se malo ohladi.
Izmiksajte žumanjke s obje vrste šećera, dodajte prašak za puding, limunov sok i koricu limuna.
Umiksajte dobro ocijeđeni sir.
Na kraju lagano umiješajte snijeg od malo posoljenih bjelanjaka.
Namastite vatrostalnu posudu i u nju stavite polovicu ocijeđene tjestenine. Na nju složite nadjev od sira i prekrijte ostatkom tjestenine.
U lonac stavite margarin i rastopite ga na laganoj vatri, dodajte gustin, popržite par sekundi i umiješajte mlijeko. Dodajte obje vrste šećera i kuhajte na laganoj vatri da se šećer otopi i umak malko zgusne.
Prelijte umak preko pripremljene tjestenine.
Lazanje pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva da se napravi korica.
Poslužite toplo (ali ukusno je i sutradan iz hladnjaka, lijepo rashlađeno).
*Recept je iz časopisa «Mila» od prije 15-ak godina.
Možete upotrebljavati tjesteninu raznih oblika (široke rezance, pužiće, farfalle, penne,…)
Post je objavljen 01.04.2008. u 09:32 sati.