Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Alpske ruže

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
75 g margarina
75 g šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
1 žumanjak
prstohvat soli
1/2 paketića Zitrobacka (sušena limunova kora)
300 g brašna
2 žlice Creme fraîche/kiselog vrhnja

Ostalo
1 bjelanjak
pekmez
šećer u prahu
ulje za prženje


Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, zamotajte ga u foliju i stavite na 1 sat u hladnjak.

Tijesto razvaljajte i čašom režite krugove promjera 6 cm.

Po tri kruga samo na sredini premažite malo istučenim bjelanjkom i stavite ta 3 kruga jedan na drugi, u sredini pritisnite prstom kako bi se slijepili.

Na 5-6 mjesta uokolo (odozgo prema dolje) zarežite sva tri kruga (da se u sredini drže zajedno, nemojte previše zarezati da se ne bi raspali, zarežite oko 2 cm prema sredini).

Pazite da se latice ne zalijepe jedna za drugu, jer se neće rascvjetati za vrijeme pečenja.

Zagrijte ulje i ruže pržite u dubokoj masnoći da dobiju lijepu boju.

Ove ruže bi se trebale pržiti u fritezi, tako se najbolje regulira temperatura (175 stupnjeva). Ako ju nemate zagrijte ulje u dubokoj posudi u kojoj inače pržite pommes frites (potrebne su 1-1,5 litra ulja).

Pržene ruže stavite na papirnate ubruse da upiju višak tekućine.

Sredinu ruža napunite pekmezom i posipajte ih šećerom u prahu.


*Recept je iz časopisa «Burda Moden».




Post je objavljen 28.03.2008. u 19:10 sati.