Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Pikantne buhtle s jajima

Image and video hosting by TinyPic


8 jaja

Tijesto
500 g brašna
12 paketića Dr. Oetker Garant kvasca (posebni kvasac pri čijoj upotrebi nije potrebno ostavljati tijesto da se diže) ili 1 suhi kvasac - onda treba ostaviti tijesto da se diže
70 g margarina sobne temperature
250 ml mlijeka
1 čajna žlica soli
1 čajna žlica papra
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
5 žlica nasjeckanog peršinovog lišća
2 čajne žlice suhog origana
1 čajna žlica suhog kumina
2-3 nasjeckana čilija (ili krupno mljeveni čili)
4 žlice suncokretovih sjemenke
3 žlice sezama

+
jaje za premaz
sezam
+
2 žlice margarina


Jaja kuhajte 10 min, prelijte ih hladnom vodom, ostavite ih da se ohlade pa ih oljuštite.

Očistite obje vrste luka i nasjeckajte ih.

U zdjelu stavite sve sastojke za tijesto i miksajte svrdlastim nastavcima za dizana tijesta 2 min na najvećoj brzini.

Tijesto premijesite rukama uz dodatak brašna pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi.
Narežite tijesto na 8 pravokutnih komada.

U svaki komad tijesta zamotajte jedno jaje, oblikujte kuglu (buhtlu). Kugle složite u namašten lim i ostavite da stoje 15 min.

Premažite ih umućenim jajetom i posipajte sezamom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko pola sata.

Vruće buhtle premažite margarinom i pokrijte kuhinjskom krpom, ostavite da se ohlade. Poslužite mlake ili hladne.


*Možete koristiti i obični suhi ili svježi kvasac, ali onda ostavite tijesto da se diže.




Post je objavljen 28.03.2008. u 19:06 sati.