Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Pletenica s paprikom

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
500 g brašna
1 i pol paketić Dr. Oetker Garant kvasca (posebna vrsta kvasca pri čijoj upotrebi nije potrebno ostavljati tijesto da se digne), ili 7 g običnog suhog kvasca - onda treba ostaviti tijesto da se digne
70 g margarina
250 ml mlijeka
1 čajna žlica soli
1 čajna žlica papra

Nadjev
po 1 crvena, zelena i žuta paprika

jaje za premaz
sezam


Za nadjev, paprike operite, očistite i narežite na kockice.

Za tijesto, u posudu stavite sve sastojke i miksajte svrdlastim nastavcima za dizana tijesta 2 minute na najvećoj brzini.

Tijesto podijelite na 2 dijela.

Uzmite prvi dio tijesta i nožem ga narežite na 3 komada.

Prvi komad tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Po njemu rasporedite crvenu papriku i narolajte.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Na isti način razvaljajte i ostala dva komada tijesta pa na jedan stavite zelenu, a na drugi žutu papriku i narolajte.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Od dobivenih savijača ispletite pletenicu.


Postupak ponovite i s drugim dijelom tijesta (nožem ga narežite na 3 komada, svaki komad razvaljajte, po svakom komadu rasporedite papriku i narolajte ih pa ispletite pletenicu).

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i namastite ga.
Obje pletenice stavite u lim.
Ostavite da odstoje 15 min.

Umutite jaje i njime premažite pletenice, posipajte sezamom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko pola sata.

*Možete koristiti i obični suhi ili svježi kvasac. Napravite tijesto kao što i inače radite dizana tijesta i ostavite ga da se digne.




Post je objavljen 26.03.2008. u 10:44 sati.