Biskvit
125 g margarina
125 g šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
prstohvat soli
1 žlica ruma
200 g brašna
2 žlice mlijeka
2 čajne žlice praška za pecivo
“Nadjev”
1 staklenka kompota od višnji
2 velike konzerve kompota od marelice
Ukrašavanje
1 prozirni preljev za torte
Pomiješati margarin s obje vrste šećera. Postupno dodavati jaja, sol i rum. Prosijati i pomiješati brašno i prašak za pecivo i dodati smjesi s jajima. Dodati mlijeko.
Lim za pečenje obložiti papirom za pečenje.
Po papiru rasporediti višnje i na njih staviti polovice marelica, tako da se u svakoj marelici nalazi jedna višnja. Ostatak višanja pobacati po marelicama i popuniti «rupe» među njima.
Preliti pripremljenom smjesom.
Peći na 180 stupnjeva oko 40 min (ako previše potamni odozgo, prekriti aluminijskom folijom).
(Polovice marelica bi trebale biti gusto složene jedna do druge da se između njih, kad kolač bude pečen, ne vidi puno biskvita.)
Vruć kolač okrenuti na tacnu i odstraniti papir za pečenje.
Ohlađeni kolač preliti prozirnim preljevom za torte.
Post je objavljen 26.03.2008. u 09:26 sati.