Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Pužići s jabukama

Image and video hosting by TinyPic


Nadjev
150 g mljevenih lješnjaka
80 g meda
3 žlice jabukovače (možete staviti i rum)
4 jabuke
3 žlice limunovog soka

Tijesto
500 g brašna
1 i pol paketić Dr. Oetker Garant kvasca )posebna vrsta kvasca pri čijoj upotrebi nije potrebno ostavljati tijesto da se diže) ili 7 g običnog suhog kvasca - onda treba ostaviti tijesto da se diže
250 ml mlijeka
50 g meda
80 g margarina

Za premazivanje
1 žumanjak
2 žlice slatkog vrhnja


Za nadjev, mljevene lješnjake pomiješajte s medom i jabukovačom.
Jabuke ogulite, naribajte i nakapajte ih limunovim sokom.

Za tijesto, u posudu stavite brašno, Garant kvasac, mlijeko, med i margarin. Miksajte svrdlastim nastavcima za dizana tijesta, 2 minute na najvećoj brzini.

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u pravokutnik debljine 1 cm.

Po tijestu razmažite smjesu s lješnjacima, a po njoj rasporedite naribane jabuke.
(Po želji, možete posipati i s 50 g nasjeckanih lješnjaka i 50 g grožđica).

Narolajte tijesto kao savijaču.

Okrugli kalup (promjera 24-26 cm) obložite papirom za pečenje. Papir namastite.
Tankim, oštrim pobrašnjenim nožem narežite savijaču na ploške (debljine oko 3-4 cm).

Image and video hosting by TinyPic

Pužiće slažite u kalup (prerezana strana okrenuta je prema gore, odnosno dolje).

Image and video hosting by TinyPic

Ostavite pužiće da odstoje 15 min.

Žumanjak pomiješajte sa slatkim vrhnjem i premažite pužiće.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 40-50 min.

Ostavite pužiće da se hlade u kalupu.

Pužiće narežite nožem i poslužite hladne (ili mlake).

Image and video hosting by TinyPic


*Tijesto možete napraviti i s običnim suhim ili svježim kvascem. Zamijesite ga kao što i inače pripremate dizana tijesta i ostavite da se diže oko 1 sat.

*Recept se temelji na receptu iz časopisa «Lisa specijal: Radost Uskrsa», 20. 3. 2007.




Post je objavljen 26.03.2008. u 08:38 sati.