Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Lincer prutići

Image and video hosting by TinyPic


Prutići
200 g hladnog margarina
200 g šećera
300 g brašna
175 g mljevenih lješnjaka
2 jaja
1 čajna žlica cimeta
1 žlica kakaa
1 žlica ruma
1-2 žlice kiselog vrhnja
+
pekmez od ribizla

Čokoladni preljev
150 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
1 čajna žlica biljnog ulja


Za prutiće, margarin narezati na listiće pa ga pomiješati sa šećerom, brašnom, jajima, cimetom, kakaom i rumom. Zamijesiti glatko tijesto, ako se sastojci ne povezuju, dodati malo vrhnja.
Tijesto oblikovati u kuglu, zamotati ga u foliju i staviti na 1 sat u hladnjak.

Tijesto razvaljati, oko pola centimetra debelo (može i 7-8 mm).
Od tijesta zvjezdastim kotačićem (ili nožem) rezati prutiće dviju veličina, prve oko 5 cm duge i oko 2 cm široke, i druge, oko 4 cm duge i 1 cm široke. (Ja počnem rezati te veličine, a onda kad vidim koliko tog tijesta ima i kako je to dosadno i kako se to meni neda, počnem rezati veće prutiće:D

Prutiće složiti na lim obložen papirom za pečenje.

Peći u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva oko 12 min.

Prutiće ostaviti da se ohlade.

Na pari rastopiti čokoladu zajedno s margarinom i uljem pa u nju umakati oba kraja većih i manjih prutića. Ostaviti ih da se čokolada stvrdne.

Pomoću pekmeza na sredinu svakog većeg prutića zalijepiti manji.

*Recept je iz časopisa: Burda moden, 11/1985.




Post je objavljen 18.03.2008. u 07:38 sati.