Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Pohana jaja s tikvicama

Image and video hosting by TinyPic


6 jaja
1 mala tikvica
1 češanj češnjaka
1-2 žlice majoneze
1 žlica nasjeckanog peršinovog lišća
sol, papar

oko 150 g krušnih mrvica
oko 150 g brašna
ulje za prženje


4 jaja kuhajte 10 min u posoljenoj vodi.
Prelijte ih hladnom vodom i kad se ohlade oljuštite ih.

Oljuštena jaja prerežite po visini na pola. Čajnom žlicom izvadite žumanjak.

Tikvicu operite, očistite i naribajte ih na ribež za jabuke ili usitnite u multipraktiku.
Češnjak sitno nasjecjajte.

Žumanjke zgnječite vilicom pa ih pomiješajte s usitnjenom tikvicom, češnjakom, peršinovim lišćem i majonezom. Dobro promiješajte da dobijete gustu kremastu smjesu. Začinite po ukusu.

Svaku polovicu bjelanjka napunite pripremljenim nadjevom, a zatim po dvije polovice slijepite da dobijete cijelo jaje, dobro pritisnite da se nadjev, odnosno polovice bjelanjaka spoje.

Preostala dva jaja istucite uz dodatak soli i papra.

Napunjena jaja uvaljajte u brašno, pa u jaja, pa u krušne mrvice (uz pomoć dvije vilice), pazeći da se mrvice dobro uhvate sa svih strana.

Pržite jaja na zagrijanom ulju oko 2 min, tj. da dobiju zlatnožutu boju.

Stavite ih na papirnati ubrus da se višak ulja ocijedi.

Po potrebi, pohana jaja odozgo posolite i popaprite pa ih poslužite topla.

*Recept se temelji na receptu iz časopisa "Svijet: Kuhinja", br. 1, 2003.


Jela od tikvica
Gratin od tikvica (i patlidžana)
Kruh s tikvicama
Lazanje od tikvica (i patlidžana)
Musaka od tikvica i riže
Pohana jaja s tikvicama
Pohane tikvice sa sirom
Punjeni cvjetovi tikvica
Rajčice punjene krumpirom, blitvom i tikvicama
Salata od kus-kusa s tikvicama i umakom od avokada
Salata od riže i tikvica
Složenac od krumpira i tikvica
Složenac od palente i tikvica
Složenac od tikvica (patlidžana)
Tikvice a la Gloria
Tikvice punjene krumpirom
Zapečene rajčice s tikvicama
Zapečeni složenac od tikvica



Post je objavljen 14.03.2008. u 10:03 sati.