Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Uskršnja torta

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Biskvit
4 jaja
4 žumanjka
180 g šećera
25 g meda
170 g brašna
30 g gustina
pola paketića praška za pecivo
40 g kakaa
40 g mliječne čokolade

Preljev
10 žlica mineralne vode
30 g šećera
30 g kakaa u prahu
5 žlica likera (npr. od naranče, a može i rum)

Krema
3 žumanjka
50 g šećera
30 g gustina
250 ml mlijeka
1 žlica ruma
200 g čokolade u prahu

Ukrašavanje
200 ml biljnog šlaga
srebrne perlice
crvene Hubba Bubba žvakaće gume
1 rebro čokolade za kuhanje, sitno nasjeckano


Za biskvit, izmiksajte jaja i žumanjke sa šećerom i medom.

U drugoj posudi pomiješajte brašno s gustinom, praškom za pecivo i kakaom.

Posebno, na pari, otopite mliječnu čokoladu pa ju naizmjence s mješavinom brašna umiješajte u smjesu od jaja.

Smjesu ulijte u namašteni i pobrašnjeni kalup promjera 22 cm.

Pecite 40-50 min u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva.

Pečeni biskvit izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.


Za preljev, zakuhajte mineralnu vodu sa šećerom, maknite s vatre i polagano umiješajte kakao, pazeći da ne nastanu grudice.
Ostavite da se preljev ohladi pa mu dodajte liker.

Za kremu, zakuhajte mlijeko.
Izmiksajte žumanjke sa šećerom i gustinom pa dodajte vruće mlijeko i dobro promiješajte. Smjesu kuhajte na pari da se zgusne (kao puding).

Maknite s vatre, odmah umiješajte čokoladu i rum.
U jednu posudu stavite kockice leda i onda u nju stavite posudu s kremom, a kremu miksajte mikserom da se ohladi.


Ohlađeni biskvit prerežite tri puta vodoravno da dobijete četiri kore.

Na pladanj stavite jednu koru natopite ju četvrtinom preljeva i tanko premažite ohlađenom kremom. Na isti način natopite i ostale kore i slijepite ih kremom, ostatkom kreme tortu premažite odozgo.

Tortu stavite u hladnjak na 4 sata.

Od Hubba Bubba žvakaćih guma napravite ružice.
Izmiksajte šlag, tanko premažite tortu odozgo i sa strane pa ju ukrasite puslicama šlaga perlicama, nasjeckanom čokoladom i ružama.

Image and video hosting by TinyPic

*Recept je iz časopisa «Gospodarski list», 15. 4. 2001.


Post je objavljen 14.03.2008. u 09:37 sati.