Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Muffini od banana i meda

Image and video hosting by TinyPic


Muffini
50 g keksa s maslacem (npr. Piknik, Leibnitz)
150 g brašna
1 prašak za puding od vanilije
1,5 čajna žlica praška za pecivo
0,5 čajne žlice sode
1 jaje
80 g meda
60 ml ulja
100 ml buttermilcha/mlijeka
2 banane
sok od pola limuna
Haribo pjenasti bomboni u obliku banana

Preljev i ukrašavanje
40 g meda
40 g maslaca
pola čajne žlice cimeta
(sjeckana čokolada, Haribo pjenasti bomboni u obliku banana)


Jaje izmiksajte sa 80 g meda, uljem i buttermilchom.

Banane zgnječite i zajedno s limunovim sokom umiksajte u smjesu od jaja.

Kekse razmrvite pa ih pomiješajte s brašnom, praškom za puding, praškom za pecivo i sodom.

Mješavinu od brašna umiješajte u smjesu od jaja.

Metalne kalupe obložite papirnatim košaricama. U kalup stavite oko 1 žlicu smjese pa u sredinu stavite 1 Haribo pjenasti bombon u obliku banane (bombone ne morate stavljati, ako ne želite) i prelijte 1 žlicom smjese (kalupu trebaju biti puni do 2/3 visine).

Muffine pecite 20ak min na 180 stupnjeva.

Pečene muffine ostaviti da se 10-ak min hlade u limenim kalupima, a onda ih izvaditi da se ohlade do kraja.

Maslac zagrijte s preostalim medom i cimetom da se sve otopi pa ostavite da se smjesa malo ohladi.Vrhove muffina umočite u smjesu i odmah i pospite nasjeckanom čokoladom (ili ukrasite po želji).

Muffine ostavite da se preljev stvrdne.

*Recept se temelji na receptu iz časopisa «Lisa: Čarolija okusa», br. 2, 18. 1. 2007.


Post je objavljen 14.03.2008. u 09:27 sati.