Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Minhenska štrudla od jabuka i vrhnja

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
375 g brašna
2 jaja
3 žlice ulja
oko 120 ml mlake vode
prstohvat soli

Nadjev
1 kg jabuka
100 g šećera
na vrhu noža muškatnog oraščića
na vrhu noža mljevenih klinčića
1 čajna žlica cimeta
100 g grožđica

Ostalo
2 čašice kiselog vrhnja
250 ml mlijeka
margarin za premazivanje papira za pečenje
50 g margarina narezanog na listiće


Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto.
Oblikujte ga u kuglu i ostavite ga pokrivenog zagrijanom posudom oko 30 min, da se može lakše razvući.
(Da biste zagrijali posudu: uzmite posudu koja podnosi visoku temperaturu, tj. u kojoj se može kuhati na pari, stavite ju na par minuta u isključenu pećnicu koju ste prije toga zagrijali na 120 stupnjeva).

U međuvremenu ogulite jabuke. Svaku jabuku narežite na osmine i pomiješajte s opranim grožđicama, začinima i šećerom.

Tijesto podijelite na dva dijela.
Na pobrašnjenom stolnjaku razvaljajte koru, a onda ju razvlačite rukama da bude što tanja.
Premažite ju jednim kiselim vrhnjem i po njoj rasporedite polovicu nadjeva od jabuka, zarolajte ju pomoću stolnjaka.
Isti postupak ponovite i s drugom korom.

Otrgnite veliki komad papira za pečenje i njime obložite dno i stranice lima za pečenje.
Papir namažite margarinom i na njega ulijte mlijeko.

Savijače položite u lim s mlijekom, po njima složite listiće margarina i pecite na 220 stupnjeva 40ak min.

Ohlađenu savijaču posipajte šećerom u prahu.

Image and video hosting by TinyPic

*Recept je iz časopisa "Burda".


Post je objavljen 12.03.2008. u 09:26 sati.