Tijesto
500 g brašna
jedna i pol vrećica Dr. Oetker Garant kvasca (poseban kvasac pri čijoj upotrebi nije potrebno ostavljati tijesto da se diže) ili jedan paketić suhog kvasca ili pola kocke svježeg kvasca - onda treba ostaviti tijesto da se digne
75 g šećera
80 g margarina
200 ml mlijeka
Nadjev
2 velike žlice praška za puding od vanilije
2 velike žlice šećera
250 ml mlijeka
Ukrašavanje
maslac za premazivanje
kokos
Od navedenih sastojaka skuhajte puding i ostavite ga da se ohladi.
U posudu za miksanje stavite jednu i pol vrećicu Garant Dr. Oetker kvasca i brašno, malo promiješajte. Dodajte sve ostale sastojke i miksajte 2 min na najvećoj brzini.
(Ako koristite obični suhi ili svježi kvasac, tijesto zamijesite kao što i inače radite “dizana tijesta” i ostavite ga da se diže na toplom mjestu 45 min, ako koristite “Garant kvasac” odmah idite na sljedeći korak).
Dodajte brašno po potrebi i rukama premijesite tijesto.Oblikujte 12 kuglica i posložite ih u namašteni lim.
(Ako koristite obični suhi kvasac, ovako pripremljeno tijesto ostavite da stoji 30 min; ako koristite “Garant kvasac” odmah idite na sljedeći korak).
U sredini svake kuglice napravite udubljenje i stavite čajnu žlicu pudinga.
Ako koristite Garant kvasac kolačiće ostavite da odstoje 15 min.
(Ako koristite obični suhi ili svježi kvasac kolačiće ostavite oko pola sata pokrivene na sobnoj temperaturi.)
Kolačiće pecite na 180 stupnjeva oko 25 min.
Vruće kolačiće premažite rastopljenim maslacem i posipajte ih kokosovim brašnom.
*Recept se temelji na receptu “Norwegische Hefeteilchen” iz njemačkog časopisa «Brigitte», 16/2005.
Slični recepti
Danski kolač
Post je objavljen 12.03.2008. u 09:15 sati.