Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broco

Marketing

Čovjek koji je poštivao pse…

. ….
Ispričat ću priču o jednom čovjeku koji nema veze o uzgoju pasa, izložbama, genetici i o bilo čemu sličnom u toj domeni…..On ima veze o pisanju, svom poslu i o svim drugim klasičnim životnim obvezama. Jedan od mnogih koji se cijeli život pošteno bori da stekne kuću, auto i dječju školarinu.
Zapitat ćete se kakve veze ta priča ima onda sa uzgajivačnicom pasa?
Nikakve.
Ali ima veze sa psima i o tome kako čista ljubav prema njima može dovesti do ozbiljnog uzgoja .Taj čovjek je cijeli život radio sa ljudima i još više je zavolio pse. Uvijek ih je baš volio bez obzira na pasminu, boju, veličinu, i narav. Podrazumijeva se da ih je isto volio iako nije imao nikakve financijske dobiti od njih. Jednostavno ih je volio samo zato što su uvijek tu. I najbitnije od svega on ih je poštivao. Držao je do njih kao do utjecajnih ljudskih osoba. Zato što oni znaju sve to vratiti-uvijek je govorio…..i bio je upravu. Njegovi psi stalno razgovaraju s njim (da, razgovaraju skoro kao ljudi) točno znaju kad dolazi s posla i jedino drže do njega ma koliko voljeli druge ukućane.
Mnogi imaju sličan odnos sa psom i reći će da tu nema ništa čudno ali on je uvijek imao po 7-8 pasa kraj sebe. I jednako ih je cijenio sve od prvog do zadnjeg. A stigao je i sve ostalo- od obitelji do posla. Od trononog pekinezera i jednooke kuje do pasa spašenih sigurne smrti –sve je uvijek rado dočekivao. Tako je odgajao i svoju djecu .Da vole i poštuju životinje- kao prvo i najvažnije. Zatim sve ide ostalo: uzgoj , izložbe itd.
Da ,taj čovjek je moj otac…..Koji me dan danas uči i podsjeti da pse prvo treba voljeti a ostalo dođe sa iskustvom, vremenom a i novcem.
Ako nemate nikog sličnog u blizini sjetite se ovog članka kad nabavljate psa a posebno ako mislite kako je to samo "biznis"!
Objavljeno: 09.01.2008.
000

Šunjajući virtualnim svijetom, ulazeći i prolazeći tuđim intimama naletjeh na sinovljevu stranicu i ugledah ovo. Pročitao sam dva puta razmišljajući o kome on to piše. O ocu. U prvi tren ne mogah tu pronaći sebe jer on piše o nekom dobrom ocu. A ja… Da li sam to ja ili on priželjkuje da sam to ja?
- Budalo – reče mi žena. – Tko bi mogao biti drugi nego ti. Tko svaku večer hoda oko kuće s amperima hrane: kuhano jelo, krupne granule za veće, sitnije za manje pse i mačke, svježa voda… Da, da barem tako upola vodiš računa o meni – probudi se tipična ženska zloća.
- Ma, dobro, njih volim, a tebe… ovaj, poštujem – kažem supruzi uvjeren da sam iskazao nesvakidašnju nježnost.
- - Znaš što, to tvoje poštivanje okači onom svom mačku o rep. Vas dvojica dovukli ste toliko životinja da mogu otvoriti javnu kuhinju i samo kuhati za njih. Nekada mi se čini da svaka napuštena životinja nepogrešivo zna gdje će naći utočište. Kod nas, ma koliko se ja tome protivila.
- - Što hoćeš, da ih pobijem, odvezem 10- 20 km dalje i pustim kao što rade gospoda iz gradova. Kupe štene i kada poraste više im ne treba. Potrošili su igračku. A k tome treba platiti cijepljenje, veterinara… Najbolje ih je odvesti u vukojebinu, pustiti i neka se snalaze. Ili veterinaru na uspaljivanje, kako nježno kažu za ubijanje dojučerašnjih ljubimaca. Pa tu je pola životinja koje su trebale biti ubijene… - govorim ja sada već uvrijeđenim tonom.
- - Ma dobro, to smo već razjasnili. Pomirila sam se s tim, a ti se nemoj čuditi što te djeca vide takvim jer si im ti upravo to usadio. Uostalom, dijete je istinu napisalo.
- A, valjda je tako kako oni misle – pomislih i još dva, tri puta pročitah što je o meni napisao moj sin. I nekako se osjetih važnim i odlučih i vama predstaviti dio tih razbojnika koji svaku večer u redu stoje, mašu repovima i čekaju večeru.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 02.03.2008. u 23:17 sati.