Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Zapečeni pužići od krumpira

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto od krumpira
1 kg krumpira
2 jaja
1 čajna žlica soli
oko 300 g brašna
+ za razvaljati

Nadjev
400 g crvenog luka
60 g margarina
2 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
1 čajna žlica kumina
sol, papar

Preljev
180 ml kiselog vrhnja
2 jaja
sol, papar


Skuhajte krumpir, ocijedite ga i prelijte hladnom vodom i odmah ga ogulite. Zdrobite ga u pire.

Kuhačom najprije umiješajte jaja i sol, a onda dodajte brašno. Miješajte kuhačom da se sastojci dobro povežu.

Tijesto istresite na pladanj u tanjem sloju da se što prije ohladi, da ga možete mijesiti rukama.

Uz dodatak brašna zamijesite tijesto i ostavite da stoji 10 min.


Sitno nasjeckani luk ispržite na margarinu. Primiješajte nasjeckani peršin, kumin, sol i papar.

Tijesto razvaljajte na 5 mm debljine i premažite ga nadjevom od luka.

Narežite tijesto na pravokutnike, u originalnom receptu navodi se veličina 5 cm x 20 cm. Ali ja nemam strpljenja za to, pa tijesto narežem na pravokutnike 9 cm x 20 cm (trebate imati dovoljno visoku posudu za pečenje).

Image and video hosting by TinyPic


Počevši od kraće strane svaki komad tijesta zarolajte, savijte u «puža».

Image and video hosting by TinyPic


Pužiće okomito poslažite u namaštenu posudu («narolana strana» okrenuta je prema gore, odnosno prema dolje).

Image and video hosting by TinyPic


Pužiće pecite 25 min u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Izmiksajte vrhnje s jajima, dodajte sol i papar i smjesu prelijte po pužićima.

Pecite još 45 min.

Poslužite toplo.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

*Recept je iz “Mile” od prije 15-ak godina.


Post je objavljen 02.03.2008. u 09:48 sati.