Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

szekely (sekeli) gulaš

szekely (sekeli) gulaš
Na ovaj recept sam osobito ponosan! Uz neke druge stvari naučila me i to jednom, jedna Mađarica. Bila je prava Ciganka i vjerovali ili ne rodila se u mjestu Szekelyu. U znak sjećanja!!!
Dakle luk narežemo na kockice i staklasto popržimo na masti, dodamo papriku i zalijemo s 3 žlice vode. Kad voda ispari dodamo meso na kocke, nek je brid cca 3 cm, posolimo i pirjamo pokriveno 10 minuta. Sitno narezanu svježu papriku (koja je ustvari jedina prava tajna koju oko mene niko ne kuži), pridodati mesu zajedno s sitno isjeckanim češnjakom, kimlom i pireom od rajčice pomiješanim s malo vode. Kuhamo pokriveno 20 minuta, pa dodamo kiseli kupus i sve zgotovimo pokriveno za slijedećih pola sata. Vrhnje pomiješamo s brašnom i time zgusnemo gulaš, neka sve malo ukuha, cca 10 minuta u otklopljenom loncu. Ovaj gulaš volim jesti solo, makar ili žganci ili njoki uopće ne smetaju. Vino crno.
(650 g svinjske plećke, 2 luka, 3 žlice masti, žlica kombinirane mljevene crvene paprike, žličica soli, 3 svježe ne prevelike paprike, 2 veće režnja češnjaka, žličica kumina, 3 žlice pirea od rajčice, pola kile kiselog kupusa, 1,25 dcl kiselog vrhnja, 2 žlice brašna)



Post je objavljen 25.02.2008. u 22:28 sati.