Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babylonzoo

Marketing

Dalekozor, mikroskop, kaleidoskop...

Such a perfect day 1

Dijete sjedi na podu i igra se lutkom. Drugo dijete gleda neko vrijeme, u jednom trenu skoči i pokušava mu istrgnuti igračku iz ruke. Dijete 1 mirno uzima drugu igračku i s jednakim žarom nastavlja igru. Dijete 2 razočarano gleda lutku, pogleda opet dijete 1 i istrgne mu i drugu igračku iz ruku. Dijete 1 mirno ustaje i traži novu zabavu. Nalazi je u zvečki. Dijete 2 , opet mu je istrgne iz ruke, ali ono što je u rukama djeteta 1 bilo živo odjednom gubi svu magiju...dijete 2 očajno baca zvečku u kut sobe i plače. Dijete 1 ga zbunjeno gleda.
....



Such a perfect day 2

Sjedim u autu ispred dućana. Čekam nekoga. Vjetar vrtložno nosi komad ambalažnog papira. Komadić je živ, uvija se tako ljudski da mi radi nelagodu u dnu trbuha. Podsjeća me na prizor iz fima ` Vrtlog života`. Za to vrijeme ciganska obitelj odjednom se stvori odnekud i na moje zaprepaštenje počinje izvrtati žuti kontejner PET ambalaže i zavlačiti se u njega kao u pasju kućicu. Gledam kamo su dva odrasla čovjeka nestala, kao da prisustvujem mađioničarskom triku. Neka ciganska magija, mislim, jamačno, koji trenutak !
Ubrzo izlaze obojica iako mi još uvijek nije jasno kako su se dva odrasla tijela nagurala unutra, kao da je unutarnji volumen žutog PET kontejnera veći od njegove površine. Vade iz kontejnera flaše koji je neki gaijin visoke ekološke svijesti bacio unutra. Za svaku će dobiti 50 lipa, pomislim, u tome je štos. U trenu kad se ta misao uobliči u mojoj glavi, shvatim da sam okružena sa 5 visokih lipovih stabala koja su odjednom svjesna, živa i promatraju me s jednakom intenzivnom pažnjom s kojom ja promatram njih.
Suvozač koji je bio u dućanu za to vrijeme naglo otvara vrata auta, ja vrisnem.
Gleda me začuđeno i zausti da nešto kaže, a onda se predomisli i skrene u onu vrstu mudre intuitivne šutnje koja neke ljude sigurnom rukom vodi kroz život jer su na vrijeme naučili da je sve mnogo lakše ako neke stvari jednostavno ne znaju i nema potrebe da znaju...



...
Such a perfect day 3

Neki ljudi jednoga dana jednostavno nestanu.
U policijskom izvješću uglavnom piše da su otišli po cigarete...





Post je objavljen 16.02.2008. u 15:09 sati.