Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Ružičasto-zeleno-žuta pletenica

Image and video hosting by TinyPic


Zeleno tijesto
200 g brašna
pola paketića Dr. Oetker Garant kvasca (posebni kvasac pri čijoj upotrebi nije potrebno ostavljati tijesto da se diže) ili oko 4 g običnog suhog kvasca - onda treba ostaviti tijesto da se digne
1 žlica margarina (sobne temperature)
2 žlice šećera
2 čajne žlice arome kivija
oko 100 ml mlijeka

Žuto tijesto
200 g brašna
pola paketića Dr. Oetker Garant kvasca (posebni kvasac pri čijoj upotrebi nije potrebno ostavljati tijesto da se diže) ili oko 4 g običnog suhog kvasca - onda treba ostaviti tijesto da se digne
1 žlica margarina (sobne temperature)
2 žlice šećera
2 čajne žlice arome breskve
oko 100 ml mlijeka

Ružičasto tijesto
200 g brašna
pola paketića Dr. Oetker Garant kvasca (posebni kvasac pri čijoj upotrebi nije potrebno ostavljati tijesto da se diže)
1 žlica margarina (sobne temperature)
2 žlice šećera
2 čajne žlice arome višnje
oko 100 ml mlijeka

+ nadjev: 4 žlice šećera
1 čajna žlica cimeta
6 žlica višnji iz kompota

Premaz
1 jaje
2 žlice sezama

Zeleno tijesto
Stavite u posudu brašno, kvasac, margarin, šećer, aromu i mlijeko. Miksajte svrdlastim nastavcima na najvećoj brzini 2 minute.
Premijesite tijesto rukama uz dodatak brašna. Zatim podijelite tijesto na 2 dijela. Od svakog dijela oblikujte «zmiju» dugačku oko 50 cm, promjera oko 3 cm.
Image and video hosting by TinyPic


Žuto tijesto
Stavite u posudu brašno, kvasac, margarin, šećer, aromu i mlijeko. Miksajte svrdlastim nastavcima na najvećoj brzini 2 minute.
Premijesite tijesto rukama uz dodatak brašna. Zatim podijelite tijesto na 2 dijela. Od svakog dijela oblikujte «zmiju» dugačku oko 50 cm, promjera oko 3 cm.
Image and video hosting by TinyPic

Ružičasto tijesto
Stavite višnje u cjedilo i dobro ih ocijedite.
U posudu stavite brašno, kvasac, margarin, šećer, aromu i mlijeko. Miksajte svrdlastim nastavcima na najvećoj brzini 2 minute.
Premijesite tijesto rukama uz dodatak brašna. Zatim podijelite tijesto na 2 dijela.
Svaki dio razvaljajte u pravokutnik dimenzija 50 cm x 10 cm.
Image and video hosting by TinyPic

Svaki dio tijesta posipajte s 2 žlice šećera, pola čajne žlice cimeta, 3 žlice višnji iz kompota i s preostale 2 žlice šećera.
Zarolajte.
Image and video hosting by TinyPic


Ispletite 2 pletenice, svaku od 1 zelene, 1 žute i 1 ružičaste «zmije».
Image and video hosting by TinyPic

Lim (38 cm x 22 cm) obložite papirom za pečenje, i namastite papir.

Stavite pletenice jednu do druge. Premažite ih umućenim jajetom i pospite sezamom.
Image and video hosting by TinyPic

Pecite 40-60 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Tople pletenice posipajte šećerom u prahu i poslužite.


Image and video hosting by TinyPic


*Tijesta s Dr. Oetker Garant kvascem nije potrebno ostavljati da se dižu, nego ih je prije pečenja potrebno ostaviti da odstoje 15 min.
Budući da se u ovom receptu svako tijesto radi posebno, svako od njih dovoljno dugo odstoji tijekom procesa pripreme ostalih tijesta, pa zato nije potrebno ostavljati ispletene pletenice da odstoje 15 min.

Možete koristiti i običan suhi ili svježi kvasac, napravite dizano tijesto kao što ga i inače radite i ostavite na toplom da se digne.


Post je objavljen 13.02.2008. u 10:50 sati.