Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

varivo od buče s pireom

varivo od buče s pireom
Krasno jelo koje osim dobrog pirea ne zahtijeva baš nikakvo meso.
Na ulju i maslacu zagrijati režnjeve češnjaka, dodati ribanu buču i pirjati dok ne ispari sok što ga puste. Lagano pobrašniti brašnom i zaliti juhom od kocke (ili još bolje pravom!) u koju ste dodali koncetrat rajčice i sok od limuna, dodati kopar i neka kuha 10 minuta, Na kraju zapapriti i uliti kiselo vrhnje. Poanta je da se buča ne kuha predugo jer se previše razmekša, pošto imaju dosta vode u sebi. Domaći kruh i bijelo laganije vino.
(žlica ulja, 5 dag maslaca, 2 režnja češnjaka, 1 kg ribane buče, žlica oštrog brašna, litra juhe od kocke, 2 žlice pirea od rajčice, sok od pola limuna, žličica kopra po mogućnosti svježeg, može i smrznuti, crni papar, 2 dcl kiselog vrhnja)
pire od krumpira "Pellaprat"
Držite se starog dobrog Pellaprata i možda shvatite jednu novu dimenziju "običnog" pirea od krumpira. Dakle "puree de pommes de terre" po njegovim zlatnim pravilima ide ovako:
Krumpir narežemo na 4 dijela, kuhamo ga u slanoj vodi, vodu odlijemo i pustimo da se s krumpira digne sva para. Zatim ga pasiramo, pa ga s malo maslaca stavimo na vatru dok se ne osuši, dodamo soli, papra i naribanog muškatnog oraščića, a malo-pomalo i vruće mlijeko, sve dok ne nastane rahli pire.
(za 6 osoba: 1 kg oguljenog krumpira, 50 g maslaca, cca četvrtina litre mlijeka, sol

Post je objavljen 23.01.2008. u 20:15 sati.