Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

lignje na dubrovački način

lignje na dubrovački način
Kao i kod prošlog recepta, ponekad je jednostavnost stvarno krasna. Ali uvijek treba biti kod tih stvari itekako precizan, jer nema puno vremena da se ispravi stvar, a ponekad ju je i nemoguće ispraviti!
Velike lignje se očiste, rastvore i lagano natuku, te narežu na široke rezance. Dobro se posuše, stave u "teću" i dobro prekriju hladnim uljem tako da ih ulje skroz prekrije. Teća se poklopi i stavi na laganu vatru da se radi desetak minuta (ovo je inače recept na kakti orginalnom dubrovačkom!). Kad lignje omekšaju, pojača se vatra i nakon 3-4 minute jelo je spremno. Ocijede se iz ulja, posole i serviraju sa svježim limunom. Ovo jelo može biti i predjelo i glavno jelo uz salatu od krumpira i rikule. Inače ako imamo manje i smrznute lignje, odmrznemo irazrežimo ih također u neke zgodne komade, ali ne kolutiće. Prže se čak nešto kraće, tu treba biti oprezan jer lignje nakon dugo pečenja postanu žilave! Vino kvalitetno dalmatinsko bijelo.
(80 dag /pošto se skupe ovo je za samo dvije osobe!/ velikih lignji ("Od peškafonda"), ulje za prženje koje može biti maslinovo, obično ili miješano, meni fanatiku uvi

Post je objavljen 23.01.2008. u 20:08 sati.