Tijesto
500 g brašna
1 i pol omot Dr. Oetker Garant kvasca (posebni kvasac, pri čijoj upotrebi nije potrebno ostavljati tijesto da se diže) ili 7 g običnog suhog kvasca - onda treba ostaviti tijesto da se digne
1 čajna žlica soli
70 g margarina
250 ml mlijeka
4 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
2 čajne žlice origana
1 čajna žlica kima
nekoliko nasjeckanih (suhih) čili papričica
1 manji sitno nasjeckani crveni luk
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
40 g ribanog parmezana
80 g ribane Gaude
Nadjev
125 g Mozzarelle
Za premazivanje i posipavanje
1 jaje
sezamove sjemenke
U posudu stavite brašno, Garant kvasac, sol, margarin i mlijeko. Miksajte svrdlastim nastavcima na najvećoj brzini 2 minute.
Zatim tijestu dodajte sve ostale sastojke i uz dodatak brašna premijesite tijesto rukama.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i nožem ga prerežite na 6 kvadrata. Na svaki kvadrat stavite komadić Mozzarelle i oblikujte u kugle (da Mozzarella bude u sredini kugle).
Okrugli lim (promjera 20ak cm) obložite papirom za pečenje. Papir namastite i na njega složite kugle tijesta (jednu kuglu u sredinu, a ostale oko nje).
Ostavite da stoji oko 15 min na sobnoj temperaturi.
Premažite umućenim jajetom i posipajte sezamom.
Pecite oko 50 min na 200-220 stupnjeva.
Poslužite odmah.
*Zbog Mozzarelle buhtle treba odmah pojesti, ako ne stavljate Mozzarellu dobre su i drugi dan. Ja sam tijesto podijelila na 6 dijelova, po želji ga možete podijeliti na više dijelova i u svaki staviti malo Mozzarelle i imat ćete više malih buhtlica.
Ako koristite običan suhi ili svježi kvasac, tijesto treba ostaviti da se diže (kao uvijek kod pripreme dizanog tijesta). Ja zadnjih godinu i pol koristim jedino Dr. Oetker Garant kvasac jer se tijesto ne treba ostaviti da se diže, sastojci mogu biti hladni, a sve uvijek uspije. I ove buhtle na fotki rađene su s Dr. Oetker Garant kvascem.
Post je objavljen 19.01.2008. u 11:31 sati.