Kore
9 jaja
5 žlica šećera
5 žlica kakaa
14 žlica ulja
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo
Preljev
200 ml vode
100 ml ruma
6 žlica šećera
Krema
750 ml mlijeka
12 žlica šećera
3 praška za puding od vanilije
300 g margarina
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
60 g margarina
pola čajne žlice biljnog ulja
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka, uz prstohvat soli istući čvrsti snijeg.
Žumanjke izmiksati sa šećerom pa dodati ulje. Brašno izmiješati s kakaom i praškom, pa naizmjence sa snijegom od bjelanjaka umiješati u smjesu od žumanjaka.
Smjesu podijeliti na 4 dijela.
Lim (34 cm x18 cm) pobrašniti i namastiti pa u njega uliti četvrtinu smjese i ispeći. Na isti način ispeći i ostale 3 kore.
Ostaviti pečene kore da se ohlade.
Sve sastojke za preljev staviti u lonac, ostaviti da zakuha, maknuti s vatre i ostaviti da se ohladi.
U 100 ml mlijeka razmutiti 12 žlica šećera i 3 pudinga od vanilije.
650 ml mlijeka zakuhati i u njemu skuhati puding pa ga ohladiti.
Kremasto izmiksati 300 g margarina i žlicu po žlicu ga umiksavati u ohlađeni puding.
Prvu koru staviti na pladanj, pažljivo ju nabockati vilicom i nakvasiti preljevom (po potrebi malo pričekati da se preljev upije), premazati kremom i poklopiti drugom korom.
Drugu koru opet pažljivo izbockati vilicom i nakvasiti preljevom pa premazati kremom i poklopiti trećom korom. Nju opet pažljivo izbockati vilicom i nakvasiti preljevom i premazati kremom. Četvrtu koru opet pažljivo izbockati vilicom i nakvasiti preljevom i ako je ostalo kreme tanko premazati.
Kolač staviti nakratko u hladnjak, a za to vrijeme čokoladu otopiti na pari zajedno s margarinom i uljem i preliti po kolaču.
Staviti u hladnjak da se kolač dobro rashladi.
Post je objavljen 18.01.2008. u 17:28 sati.