Sastojci za oko 2 l sladoleda
4 banane
100 g svježih malina
100 g višnji iz kompota
100 g marelica iz kompota
500 ml slatkog vrhnja
500 ml kiselog vrhnja
400 g šećera u prahu
ekstrakt banane, maline, višnje i marelice
Ukrašavanje
čokolada za kuhanje
margarin
čokoladni listići
(čokoladni) ukrasi
Banane staviti u multipraktik, nakapati ih s malo limunovog soka i ispasirati.
Istući šlag.
Pasirane banane umiksati u šlag zajedno s kiselim vrhnjem i šećerom u prahu.
Smjesu podijeliti na četiri dijela.
U prvi dio dodati par kapi ekstrakta od banane, i dobro izmiksati.
U drugi dio dodati nekoliko kapi ekstrakta maline i 100 g zdrobljenih malina. Dobro izmiksati.
U treći dio dodati nekoliko kapi ekstrakta višnje, i 100 g zdrobljenih višnji i dobro izmiksati.
U četvrti dio dodati nekoliko kapi ekstrakta marelice i 100 g zdrobljenih marelica.
Svaki sladoled posebno zamrznuti.
Rastopiti čokoladu s margarinom. Napuniti špricu za ukrašavanje i na tanjuru nacrtati stabljike i grančice.
Po «stabljikama» složiti čokoladne listove i ukrase. (Možete koristiti različite ukrase i svježe voće.)
Na vrh stabljika staviti kuglice sladoleda.
*Posluživanje sladoleda temelji se na receptu:
http://www.vox.de/39225_38077.php?rez_id=242
Sladoled
Amor, amaro
Lažna lubenica
Ledeni parfe od meda
Ledena trešnja-bomba
Sladoled-grozd
Sladoled od nougata
Sladoled od vanilije i čokolade
Smarties sladoled
Post je objavljen 18.01.2008. u 16:18 sati.