Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/diavola

Marketing

Šaran na rašljama

Apsolutno najbolje pripremljen šaran i jedan od najboljih, općenito, recepata s riječnom ribom koju možete naći u slavonskim krajevima jest - šaran na rašljama! Čak i vi, koji ne volite riječnu ribu, možete se slobodno upustiti u avanturu šarana na rašljama, jer ovak' šta fino nema veze s nekom klasično obrađenom riječnom ribom. Ovo je meseko od ribe kao pjenica, ma, prefino! Inače, da se ne iznenadite, cijena šarana na rašljama nije baš niska. Mislim da je kilogram šarana na rašljama oko 150 kn. Tako će vam i naplatiti. Možete ga naručiti samo za više osoba, obično traže minimum četvero ljudi. I morate se naručiti, jer za ovu deliciju treba najmanje 2-3 sata da se pripremi.

Prvo se riba mora marinirati, odležati u finom pacu, a tek onda ide na vatricu. Za svaku ribu rade se novi štapovi na koje se nataknu iznad vatre. Ovisno o vremenu koje kuharu stoje na raspolaganju, riba se spušta bliže ili dalje od vatre. Inače, zemlja okolo mora bit od gline, kako bi se taj štap mogao pomicati i regulirati blizinu vatri...


Evo fotki pripreme i rezultata! Fotkano s mobitelom pa nemojte zamjeriti... ovo je bilo samo za našu ekipu!

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Inače, možete ručak započeti s fišem, a ovo da vam bude glavno jelo, meni je to malo too much klope, ali ljudi to rade. Ili, recimo, naručite, ako vas je četvero, fiš za dvoje, a šarana na rašljama za četvero.

Šaran na rašljama je, stvarno, delicija! Nemojte da ste došli u Slavoniju, a da ovo bar jednom niste probali, pliz! Inače, ovo je snimljeno u poznatom restoranu Našički ribnjak, blizu Našica. Tamo uvijek papam fiš ili, evo, šarana na rašljama... Za preporuku je i jedno i drugo, konobari ljubazni, atmosfera slavonska! thumbup Joj, a tek ovi pjenasti krumpirići, osvježenje!

Idem se sad pustit da me uspomene ponesu, hvala!

Photobucket


Post je objavljen 18.01.2008. u 08:41 sati.