Recept pišem za kiš (ne znam ja francuski pa evo...ko zna neka mi kaže )
Dakle, čim popušim, slijedi recept i preporučam ga svima koji vole slanine i kruha!
tijesto
pola kile brašna
1 kocka kvasa oko 3deke
dec mlijeka
žličica šećera
žličica soli
2-3žlice ulja (naajbolje maslinovo domaće)
čašica običnog jogurta
1 jaje (yaye) kokošje
nadjev
30 deka kuhane slanine
15 deka sira (gauda,ementaler...)
3 jaja (yaya kokošja)
čašica kiselog vrhnja
Ajmo sad prvo smiksat tijesto! Kvas napravimo s malkice brašna,šećerom,toplim mlijekom,promješamo i pustimo da se digne! Kad se diglo, sve sastojke smiksamo mikserom
i onda na stolu umijesimo dvije kugle, namažemo stol s malo ulja i tu ostavimo tijesto koje isto namažemo uljem da se diže oko pola sata.
Sad razvaljamo tijesto i stavimo ga na namašćenu tepsiju. Po njemu rasporedimo na sitne kockice narezanu slaninu.
Jaja i vrhnje umutimo pa dodamo još naribani sir i prelijemo preko slanine.
Pečemo na oko 150 do 200*C dok ne porumeni.
Poslužimo uz salatu i pivu ili vodu!
Dobar tek!
za desert ja nikad ne kažem NE čokoladi! Izvolite - gledajte!!! , kako bi rekla moja mama!
PS - ovo tijesto je dobro i za pizzu. Ja od polovice napravim kiš ili pizzu a od polovice štručicu kruha. Tijesto se može podijeliti i na više komada narafski
Post je objavljen 08.01.2008. u 16:13 sati.