Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/islak

Marketing

pivo ili voda? svejedno

Recept pišem za kiš (ne znam ja francuski pa evo...ko zna neka mi kaže smokin)
Image Hosted by ImageShack.us

Dakle, čim popušim, slijedi recept i preporučam ga svima koji vole slanine i kruha!
tijesto
pola kile brašna
1 kocka kvasa oko 3deke
dec mlijeka
žličica šećera
žličica soli
2-3žlice ulja (naajbolje maslinovo domaće)
čašica običnog jogurta
1 jaje (yaye) kokošje
Image Hosted by ImageShack.us

nadjev
30 deka kuhane slanine
15 deka sira (gauda,ementaler...)
3 jaja (yaya kokošja)
čašica kiselog vrhnja

Ajmo sad prvo smiksat tijesto! Kvas napravimo s malkice brašna,šećerom,toplim mlijekom,promješamo i pustimo da se digne! Kad se diglo, sve sastojke smiksamo mikserom
Image Hosted by ImageShack.us

i onda na stolu umijesimo dvije kugle, namažemo stol s malo ulja i tu ostavimo tijesto koje isto namažemo uljem da se diže oko pola sata.
Image Hosted by ImageShack.us

Sad razvaljamo tijesto i stavimo ga na namašćenu tepsiju. Po njemu rasporedimo na sitne kockice narezanu slaninu.
Image Hosted by ImageShack.us

Jaja i vrhnje umutimo pa dodamo još naribani sir i prelijemo preko slanine.
Image Hosted by ImageShack.us

Pečemo na oko 150 do 200*C dok ne porumeni.
Image Hosted by ImageShack.us

Poslužimo uz salatu i pivu ili vodu! wink
Dobar tek! njami
za desert ja nikad ne kažem NE čokoladi! Izvolite - gledajte!!! , kako bi rekla moja mama! zubo
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

PS - ovo tijesto je dobro i za pizzu. Ja od polovice napravim kiš ili pizzu a od polovice štručicu kruha. Tijesto se može podijeliti i na više komada narafski ludsmijeh
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 08.01.2008. u 16:13 sati.