Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kabulskeprice

Marketing

Kabulska novogodisnja idila

Photobucket
Kabul jutros - SVIMA SRETNA NOVA GODINA!!!

Evo vratih se u Kabul. Prezivjeh let i u svijet i nazad pun tegoba i neocekivanih obrata. Umjesto jednostavnog leta Kabul-Istambul sve se pretvorilo u avanturu u kojoj sam preko Kandahara dosla u Dubai. Vozila sam se sa princom Ahmad Shahom, sinom nedavno preminulog kralja. U Dubai sam satima cekala vizu kako bih mogla prebaciti torbe s jednog leta na drugi, jer na aerodromu u Dubaiju odbijaju to uciniti sami. Vizu platih 150 eura. Hotel u Dubaiu platih 300 eura. Kada sam napokon dosla u Istambul shvatim da sam izgubila kartu za sarajevo, pa su mi rezervaciju nalsi po broju torbe. Kada sam i to rijesila hvatim sa su mi se na straznjici raspale hlace i da aerodromsom osoblju i putnicima u tranzitu pokazijum velikodusno svoj donji ves. Tada sam otisla da se javim svojima. Ispadne mi telefon iz ruke i razbijem lsusalicu na telefonskoj govornici.
Po dolasku u Sarajevo odem do agencije Turkish airline da potvrdim kartu zaIstambul, i tada saznajem da je otkazana. Zovem agenciju u kabul, nekako uspijevam ponovo potvrditi rezervaciju. Praznike provodim divno. bez ikakvih tegoba sjedam na avion za Istambul i tamo zaista i stizem. Provjeravam kada je avion za Kabul. Govore mi "mozda u 23 a mozda i u 24 sati." Maybe airlines (kako u Kabulu zovu Ariana airlines) su opet uspjeli. Cekam neku provjereniju informaciju. Citam. Zaboravljam da pijem sok na slamku, pokusavam nageti casu prema ustima pa se ubodem slamkom u desno oko. Saznajem da avion krece u 24.00. zapravo krecemo u 23.50. Turska policija dovodi kolonu ljudi u lisicama. Deportuju afganistance koji su ilegalno u turskoj. Jedan od zarobljenika mi nosi kofer i uredno ga smijesta u one kutije iznad sjedista. Skidam cizme jer je ruce, tom prilikom se udaram malim noznim prstom o neko zeljezo. Mali nozni prst natice i sada ne mogu vise obuci cizmu jer me jako boli. Ostatak leta provodim gladna, jer nam ne nose hranu.

Ipak, evo me! Ziva i zdrava. Jos malo sepam i slabo vidim na ono oko, ali je bolje nego jucer! Pripremam slike sa vjencanja i jos jedan tekst o poklonima, azatim se vracam na neke druge teme. U medjuvremenu je Ehsan postao poprilicno zadovoljan svojom novom zenom i vise ne kuka. Cak ce skupa i na neki tecaj!

Post je objavljen 31.12.2007. u 06:25 sati.