Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pajoanddjuro

Marketing

novi postic pisvecen MAIDEN-ima

- SVJETSKA TURNEJA ‘08

IRON MAIDEN POTVRDILI KONCERT U SPLITU

Iron Maiden sa zadovoljstvom najavljuje nastup u Splitu na gradskom stadionu, Hrvatska, u nedjelju 10. kolovoza u sklopu njihove “Somewhere Back In Time” svjetske turneje 2008.
Turneja ‘SOMEWHERE BACK IN TIME – WORLD TOUR 08’, ponovno ce podsjetiti na povijest benda fokusiranjem na 80te u izboru pjesama i izgledu scene, koja ce biti složena prema legendarnoj Egyptian Production iz 1984-85 ‘Powerslave turneje’. Ovo ce biti do sada najspektakularniji nastup koji je bend ikada prestavio i obuhvatiti će kljucne elemente Somewhere in Time turneje iz 1986-87, kao sto je Cyborg Eddie. Turneja ce se uklopiti sa predstojecim izdanjem DVD-a 2008, ‘LIVE AFTER DEATH’ koncertnim videom (sve detalje mozete naci na www.ironmaiden.com.

Steve Harris kaže: “Ovo ce biti nas prvi dolazak u Split i vrlo smo uzbuđeni sto cemo tamo svirati. Posjetili smo Hrvatsku samo dva puta i oba puta smo bili u Zagrebu, u sjevernom dijelu zemlje. Prvi put je bio čak u 1986., a zadnji put na Death on the Road turneji prije 3 ili 4 godine. Tako da ce ovo za nas biti kao da sviramo negdje po prvi puta, sto nas uvijek motivira na sceni i siguran sam da ce naši prijatelji iz Zagreba doputovati malo južnije za ovaj poseban nastup.
Također je izvanredno što možemo koristiti profil ‘Live After Death’ DVD-a kako bismo napravili nastup 80ih. Biti će ogromna zabava i mjenjanje pristupa prema pjesmama koje sviramo od turneje do turneje održati će vezu između fanova I benda. Osobno smatram da je ‘Powerslave’ bio nevjerojatan nastup upravo zbog egupatske teme I edva čekam da to ponovno vidim.

“Maiden Mania” je upravo preuzela svijet, dok je prodaja ulaznica planula u Australiji, Indiji, Japanu, Sjevernoj i Južnoj Americi i sada u Europi.

Nedavno je u Skandinaviji bend rasprodao 3 stadionska koncerta za Švedsku i Finsku sa svih 123,500 karata koje su prodane u luđackom naletu u 2 sata od početka prodaje.
“SOMEWHERE BACK IN TIME” svjetska turneja je podjeljena u 3 dijela.

Putovanje za prvi dio biti ce vrlo jedinstven, grupa će prilagoditi avion Boeing 757, koji ce prevoziti od grada do grada bend, njihovu ekipu i preko 12 tona opreme. Ovaj prvi dio turneje počinje u Mombaiu 1. veljače, te se nastavlja kroz Australiju i Japan prije nego što stigne u Los Angeles.
Ekipa ondje leti do Meksika i Maidenove prve posjete Costa Rici i Kolumbiji, te do Brazila, Argentine, Chile, Puerto Rica i New Yorka, prije nego što završi u Torontu 16. travnja.

U periodu od 45 dana na ovom dijelu turneje, bend se nada da ce nastupiti pred više od 400,000 fanova, u 21 gradu, u 10 zemalja, leteci skoro 50,000 milja u njihovom redizajniranom 757, kojim ce uglavnom upravljati vokal i kapetan Astraeus Airlinesa - Bruce Dickinson.

Bruce Dickinson komentira: “Kad pogledam popis mjesta gdje bi voljeli svirati uvijek imamo problem spojiti točkice. Ali kad nemamo morske kontejnere na sve strane da nam uspore čitav proces turiranja i činenica da imamo svoj avion, omogucilo nam je da lakše dođemo do dalekih destinacija Australija po prvi put u 15 godina. Tamo smo već dobili fantastičnuu reakciju od fanova, a u arenama u Melbournu i Sydneyu karte su se rasprodale za manje od pola sata!”

Drugi dio turneje odvijati će u Sjevernoj Americi od sredine svibnja do sredine srpnja, nakon čega počinje treći dio turneje u srpnju I kolovozu po europskim stadionima I festivalima. U toku njihove cjelokupne turneje očekuje se da ce bend nastupiti pred vise milijun I pol fanova.

Ulaznice za ovaj spektakl podjeljene su u nekoliko kategorija, no cijena je ista za sve. Podjela postoji radi sigurnosti posjetitelja I naravno, privilegije prvih kupaca.

Postoje slijedeće ulaznice:

• ‘Headbangers pit’ – ulaznice čiji će vlasnici biti u prvom ograđenom sektoru ispred pozornice čiji je broj ograničen na 4 000 – 250 kn
• Travnjak- ulaznice čiji će vlasnici biti na travnjaku iza prvog reda ograda – 250 kn
• Tribina istok – 250 kn
• Tribina sjever - 250 kn
evo pa odlucite i ce tePost je objavljen 28.12.2007. u 20:49 sati.