Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tyche

Marketing

Kako je bilo + nove postole

Kako smo proveli Bozicnu vecer, ove dane i nesto malo oko tih stvari...

1

Dakle na sam Badnjak smo se nas dvoje ufitiljili i dotjerali i krenuli na polnocku u bazu. Nije to bas bila polnocka buduci da se odrzavala u devet uvece, ali dobro. Nikad zapravo nisam napomenula kako to izgleda u njihovoj crkvi - to je mjesto gdje sluzbu drze sve konfesije, samo u razlicita vremena naravno. Unutra je vrlo jednostavno i ukusno slozen interijer, klupe s finim debelim jastucima, podno grijanje i ogromni radijatori obuceni u maske od drveta. Na svakih par klupa stoje kutije s papirnatim maramicama kojima se mozete slobodno posluziti. Ispred svake sekcije od tri sjedala su Biblije i pjesmarice. Sa svake strane oltara stoji jedna zastava - s desna je americka, s lijeva ona EU.
Oltar je vrlo jednostavan i ni malo nalik onim grandioznim razmetljivim, kicastim i skupim instalacijama koje mozemo vidjeti po nasim crkvama u Hrvatskoj. Vojni kapelan koji zapravo tamo obnasa funkciju zupnika je vizljast, vojnicki osisan gospodin u ranim pedesetima, vrlo elokventan govornik, umjeren i vjest i pristupacan. Obicaj je da uvijek na kraju mise stane kraj izlaznih vrata i osobno pozdravi svakog tko je nazocio misi - naravno nece vas vuci za rukav ako zurite sretan . Kad smo se ukazali prvi put tamo, zaustavio nas je malo u stranu i proveli smo par minuta u ugodnom razgovoru, zapazio je da smo novi, na nenametljiv nacin se zanimao odakle smo i zahvalio se na posjeti.

Inace zanimljiva je cinjenica da tamo ministriraju i djevojcice - oni koji idu u rimokatolicke crkve na misu znaju da je to odvajkada u Hrvatskoj bilo rezervirano samo za djecake, docim, jako mi je simpaticno gledati djevojcicu i decka od jedno desetak-dvanaest godina kako tamo sluze.

No da se vratim na polnocku - umjesto propovijedi je bila djecja priredba s tematikom bozicne noci, klinci su bili u kostimima, do suza sam se nasmijala kad sam skuzila malu recepcionerku u svratistu gdje su odbili Mariju i Josipa-imala je naocale, olovku i blokic kao prava, a dobro smo se i nasmijali kad je mala Marija zaboravila Isusa (za ovu prigodu bebu celavicu) i otisla svojim poslom sjesti na pocasno mjesto u stalici gdje su svi dolazili u pohode. Isus je potom na brzinu bio dobacen s klupe i sve se moglo uredno nastaviti. Nikad ne nosim mobitel u crkvu, ali ovaj put sam pozalila, bas sam zeljela uslikati te male entuzijaste, bili su tako ponosni i niti jedno starije od 7-8 godina, izuzev pripovjedacice koja je imala oko deset.
Molitve su bile upucene za mir u svijetu, niti malo nije bilo nekog nacionalnog naboja i gromovnicko pokajnicke euforije, molilo se za mir i dobro u obitelji, jedinstvo svih ljudi i prestanak nasilja. Inace, misa je potpuno ista kao i nasa, naravno da jos brljam jer iako znam napamet na hrvatskom sve, na engleskom ne stignem tako brzo misliti. Poslije polnocke je vani bila servirana kava i caj za afterparty druzenje.
Mi se nismo zadrzavali jer Gazda nema dugacki debeli kaput blabla za preko sakoa (koji ga teroriziram vec cetiri godine da kupi - kaze da mu ne treba) s nije htio obuci preko odijela jaknu k'o seljo beljo, pa je fino junacki prosetao od crkve do auta u odijelu i sesiru BBRRRRRRRRR !!!

Jucer smo dan proveli mirno, pricali s obiteljima telefonom, surfali, klopali, gledali filmove, dokolicarili. Da ne bi ispalo da smo samo mi imali pun stol, evo sto je Maggie dobila pred Bozic - ovo je prvi i zadnji put da pustam Gazdu da sam narucuje hranu, narucio je kao da imamo bernardinca, a ne pikolo curicu-on kaze - NEK IMA !!! kiss on uvijek misli puno unaprijed. cerek To cu ovih dana prepakirati i vakumirati u manja pakiranja da ne bude sve otvoreno.

dscf7072

Kupili smo putem interneta karte za put, letimo devetog veljace za USA i ja tad trebam imigrirati. Sve predradnje su obavljene, papirologija rijesena do okoncanja ove faze. Moram ponijeti X rays slikicu svojih pluca, putovnicu s imigrantskom vizom (koju su u ambasadi tako dobro upeglali po sredini da jedva otvaram prvu stranu u putovnici s hrvatskim podacima i slikom) i zapecacenu veliku kovertu s tko zna cim unutra jer mi je receno da je ne smijem otvarati-to cini tek imigracijski sluzbenik na licu mjesta kad uselim.

Maggie je dobila svoje bozicne poklone.

Parfem ( ipak je ona curica ) koji mirisi predivno i osjetim ga dugo, dugo jos od jucer

dscf7125

Nove cizmice

dscf71221

Trebalo je jos stici i ovo, ali su otkazali narudzbu i poslali obavijest prije par dana

41cqt1gjwcl__ss500_

Danas cemo ponovno naruciti, ovo

41e4qgi9hvl__ss500_

ili ovo

51ty4eu3qbl__ss501

Prvo sam joj cizmice preksinoc otpakirala i stavila kraj njene odore za van da se navikne na mirise... Danas je pao i prvi snijeg kod nas, nije puno bilo, ali eto prigoda da se isproba novi ajncung...
Pa sam je danas krenula navikavati na nove postole, izgledalo je to ovako

dscf7094

dscf7098

dscf7101

dscf7102

dscf7107

dscf7109

dscf7112

i onda je zakljucila da joj je dosta ...

dscf7111

Dakle, svaki dan cemo tako malo po malo vjezbati par minuta dok se ne navikne... a i problem je sto je u nje sapica manja nego li "list" noge, tako da unatoc dugackoj traci s cickom koja se moze omotati na tri mjesta i tako prati debljinu nogice, ipak ona mora stati punom sapicom unutra, a ne hodati na prstima - sto trenutno cini.

Dobila sam i slike svoje kcere od jucer, bila je kod mojih staraca na plemenskom okupljanju, a brat mi je odmah danas proslijedio putem Yahoo msg sve redom cerek

dsc00592

dsc00596

dsc00639

Jako mi nedostaje kcera, a i cijela obitelj-nije da smo se mi svaki dan nesto rodacili i visili jedni drugima po kucama stalno, ali drukcije je kad znas da su blizu i da mozes pricati i otici kad hoces, ako nista drugo, onda na ovakvim festama ...

U svakom slucaju, Maggie i ja smo same, danas je Gazdi radni dan, sad smo se skutrile u kuci uz plamen puno svijeca, sve mirisi, lijepo nam je i toplo a vani stisla zimotinja da pingvini padaju u nesvijest... Snijeg je prestao padati.

Ostajte u dobru ...


Post je objavljen 26.12.2007. u 14:42 sati.