Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Skica u dvadesetiosam slika

Dobro, malko manje od dvajestosam.

Kratko i jasno jer mi debeli videotekar sjedi za vratom. Zapravo, nije debeli i nije videoteka nego stajaznam kakva prcvarnica. Ali posto nit telefona ne imadem, a kamoli ikakve druge rabote, moram se veselit i ovijem malijem radostijem.

Sef: Njemac (je li -ije ili -je??). Nije zao.

Poso: ko bog, stono bi nasi ljudi rekli. Bubreg u loju (sigurno u loju koji ce se ubrzo otopit, ali dok traje uzivaj, brate!). Prvo dodjes, brljas, e, onda u 10 pocne kava. I to podugacka. Odugacka. Minimum do 10.30. Poslije kako koji mili moji. Povlace me i potezu sa svih strana - odjedanput sam neka vrlo trazena roba. Ajde, mora i to netko bit. Iako, bit ce svakog cuda za tri dana dosta (nije cuda, nego gosta, ali u ovom prilogu cudo mi se vise uklapa u sveokupni dojam). Recimo, danas citavo popodne pazljivo i brizljivo pakiravah zarulje. Puno njih. Zarulja, to jest. Povijesnih zarulja. Prvo u ovaj papir. Onaj papir. Kutiju. Pa onda u ono nesto za zamatanje sto mozes noktima raspizdit i bude jako zabavno. I tako u krug. Jucer sam pakiravala komade cementa. I primjerke lapora koji came u teglama od jedno 1907.

Kolege - kuleri koji su, srecom, stariji od mene. Osim njih dvoje-troje. Koji su mladji. Od mene. Jebajga, ne mos' bit i mlad i zgodan bas svaki puta. Vec su me bukirali u svoj birtijski kviz (popularni britanski pub quiz) koji muzej priredjuje u dobrotvorne svrhe sutra navecer. Nadam se da cu pokazat starost svojih godina u rasturacini nad rok i pop muzikom sa specijalnim osvrtom na osamdesete. Blago svima sa mnom!

Edinburgh me brije svojim prepoznatljivim vjetrom. Danas mi je rashodovao kisobran u paramparcad zica i zicica - jemgleski kisobran, dakle, ne moze ni tren prezivjet surovu skotsku klimu, crko dabogda, stono i jest - crko. Kisobran, to jest. Bolje da se vise ne zakukuljavam i samoj sebi ne saplicem nogu.

Do danas ne imadoh ni tople, ni vruce vode. Za podaprat koristih raznorazne lavore i grijace. Dernek, pogotovo ako zena hoce oprat vlastitu dugacku kosu (oshishat cu se, evo, majke mi mile).

I tavam dalje. Bez komunikacijskih sredstava.

Post je objavljen 05.12.2007. u 20:57 sati.