Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/franzy

Marketing

Quo vadis, Croatia?

Okružnica iz Agrama, glavnog grada Trojedne Kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije Anno Domini MMVII

Bio sam vrlo razdragan kada sam izišavši iz autobusa ponovno bio u Zagrebu. Otkrio sam da je ponovno otvorena tramvajska linij br. 5 prema Kvatriću. Guštao u svome krevetcu. Otišao na izložbu sutradan i na ručak s Marijanom u grad. No prije toga sam otišao podići novce na bankomat Zagrebačke banke u Ilici kod Mesničke. Nakon ručka otišao do Maksimira na čaj. U nedjelju sam dulje spavao, otišao na misu u pola 12, na kavicu nakon mise, kuhao i pojeo ručak i našao se u gradu s Majom, Marijanom i Jerkom. Bili smo u finom ambijentu restorana hotela Palace. Ispratili smo Maju na vlak za Jasenovac. Jerko i ja smo se oprostili od Marijane i pošli na večericu. Pođoh na bankomat uzeti novce, kad mi bankomat kaže da nemam dovoljno novca na računu. Što je bilo smiješno jer sam dan prije bio u minusu, no s novom plaćom bih uskoro bio u plusu i to je ok. No nešto duboko nije štimalo, novi iznos je bio 200 kuna manji od maksimalnog prekoračenja. Da mi je netko rekao da će mi se obo dogoditi u Zagrebu, mislio bih da je lud. No žrtva sam groznog događaja.

Sve mi je presjelo i odmah odoh doma, ulogiram se na E-Zabu i shvatim da se radi o zloporabi. S moga je računa, prema izvatku, zajedno sa 6 naknada za isplatu u inozemstvu podignuto 6504,60 kn. Vidljivo je da je novac podizan u Italiji (Banca popolare di Milano, Banca popolare Etruria, CR Parma e Piacenza), što je smiješno jer sam u protekla dva dana bio isključivo u Zagrebu. Kartica nije ukradena, jer je i dalje imam, već se radi o nekoj drugoj vrsti zloporabe koja mi nije shvatljiva. Zadnje podizanje novca prije neobjašnjivih iznosa bilo je u subotu, 3. studenog 2007. na bankomatu poslovnice Zabe u Ilici 38 negdje oko 14:00.

Karticu nisam koristio u Austriji jer se stipendiju isplaćuje na ruke, niti sam kupovao išta preko interneta. Da mi je netko rekao da će mi se obo dogoditi u Zagrebu, mislio bih da je lud.
Krupni kapital sa sobom nosi i krupne malverzacije. Nekom taj iznos možda nije velik, no on iznosi skoro dvije moje plaće. Hvala Bogu da sam bio u Hrvatskoj, to primijetio i prijavio, inače bi papio vuk magarca.
Quo vadis, Croatia?


Post je objavljen 05.11.2007. u 16:18 sati.