Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/franzy

Marketing

Sleepless in Vienna II

Okružnica iz c. kr. Glavnog grada i Prijestolnice VIII

Blagorodne moje prijateljice, moj naklon, blagorodni prijatelji, najsrdačniji pospani pozdrav!

U trenutku dok Vam pišem ovu okružnicu moj sat pokazuje 1:30 ujutro. Pošao sam u krevet oko 23, no usprkos svim pokušajima nisam uspio zaspati. Ne znam o čemu se radi i zašto mi se događaju te nesane noći. Moguće objašnjenje: Želim puno toga stići u malo vremena, k tome je sada došlo i do promjene sata. No koma je.
Prošli produljeni vikend sam iskoristio prigodu doživjeti seminar vlč. Sudca. Seminar se održavao u divnoj neoromaničkoj crkvi na Meksičkom trgu u drugom kotaru (Meksiko je bio jedina zemlja koja se službeno usprotivila njemačkom Anschlussu Austrije). Posjećenost je bila velika. Dvije do tri tisuće ljudi. Bilo je jako lijepo i preporučam! Dugo sam već namjeravao do Lošinja. I dogodilo mi se da se eto upravo dok sam ja u Beču pruži prigoda biti prisutan.
Ovog sam tjedna počeo odlaziti u Nacionalnu knjižnicu kako bih našao knjige i članke koji će mi biti potrebni za doktorat. Sutra me čeka kombinirani dan: Državni arhiv, Nacionalna knjižnica te navečer Taizé molitva u sv. Ruprechtu. Prošlu sam srijedu na toj molitvi upoznao četvero Austrijanaca, pjevali smo zajedno poslije molitve i na kraju završili na palačinkama.

Uz izraz najizvrsnijeg, i umornog strahopoštovanja, moj naklon, uz nadu da ću moći zaspati kada se prisajedinim s krevetom,
c. kr. asistent Franz Corich


Post je objavljen 31.10.2007. u 01:50 sati.