Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anarhijaweekly

Marketing

Intelektualci šute o kriminalizaciji marihuane

Danas je Jutarnji list ozbiljno aktualizirao svu debilnost (relativno) novoga zakona o zlouporabi opojnih droga. Naime, slučaj 29-godišnjeg osječanina Krunoslava Kesera koji je za 150 kuna vrijednu prodaju marihuane (i to vlastitoj prijateljici) dobio dvije godine zatvora, definitivan je dokaz kako u ovoj banana-državi najebu jedino sitne ribe. Niti jedan veći diler nije u Hrvatskoj optužen koliko me pamćenje služi (ispravite me ako griješim) u posljednjih 15 godina! A HDZ sa plakata poručuje kako oni nisu za drogu i plaše djecu sa crvenima koji su za drogu.
Upravo čitam knjigu mlade hrvatske književnice (neću joj spominjati ime da za koji mjesec ne najebe poput Željka Peratovića) koja u autobiografskom odjeljku, onako usput, spominje kako u ležernoj atmosferi sa najboljim društvom puši marihuanu. Napamet govoreći, barem sam u knjigama petnaestak hrvatskih književnika pronašao pušenje marihuane kao potpuno normalnu stvar (ne kao nešto što su probali, već kao nešto što i dalje isprobavaju), pa ako se ne radi o kakvom podilaženju tinejdžerskoj populaciji, moglo bi se zaključiti da pametni i knjiški ljudi imaju aposlutno pozitivno mišljenje o marihuani kao rekreativnom stimulansu. E sad, ako barem dio njih spada u ono što danas mediji popularno nazivaju opinionmakeri, zašto ne prozbore dvije-tri pametne i učine nešto da se zakon koji trpa djecu u zatvore ne promijeni i usmjeri na one koji od trgovine teškim drogama zarađuju milijune, ulažu u nekretnine i jahte, potplaćuju korumpirane političare i policiju i slično. Bojim se da dečko iz priče, koji je zaradio 150 kuna od prodaje trave, svojim dvogodišnjim boravkom u zatvoru neće riješiti problem narko-tržišta.

PS: Da se još prisjetim i Vladimira Šeksa koji je prije nekoliko tjedana sa mjesta predsjednika Sabora, a tijekom rasprave o opojnim drogama vikao kako ne uzima nikakve opijate – tog istog gospodina početkom devedesetih sa jednog su domjenka HDZ-a morali ispovraćanog iznijeti van koliko se oduzeo od alkoholiziranosti. No, to je po zakonu dopušteno...


Post je objavljen 29.10.2007. u 18:48 sati.