Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/amyforever

Marketing

Lanin nestanak

Sanjala sam da su Kate i Lana išle u shoping u Bandcuz. Kate je išla na WC a Lana ju je trebala čekati ispred WC-a. Ali kad je Kate izašla, Lane nije bilo. To sam svima ispričala, a svi su se cerekali. I ja sama sam se cerekala. Hvala bogu, samo je bio san. Idući dan smo stvarno išle u Bandcuz. Razdvojile smo se pa smo išle Mary i ja, Kate i Lana. Mary i ja smo si kupile svaka po tri cool majice i 4 cool hlača. Trebale smo se naći ispred Sonyja za dva sata. Ali njih nije bilo četiri sata! Baš kad smo ih htjele početi tražiti, pojavi se Kate. "Kate? Gdje je Lana?" Kate se rasplače i teško zajeca, a Mary ju zagrli. "Ma, zeza nas."
"Ne! Trebala me čekati ispred WC-a, ali nje nije bilo! "
"MOLIM??????????" Vrisnule smo.
"Nazovi policiju brzo!"
"Ne prvo će mo je nazvat na mob." Mary utipka njen broj telefona. Lanin mob zazvoni kod mene u mom džepu.
"Ajoj! Mis mo bile zamjenile mobitele..."
"Daj, nazovi je! Ja više nemam novaca!" Nazvala sam svoj broj, a onda se javio nepoznati muški glas. Zadrhtala sam. "Mala, gledam te sa svog prozora. Čujem sve što govorite. Bolje ti je da ne zoveš policiju. Tvoja je frendica kod mene. Imaš 48 sati da mi doneseš petsto soma eura."
"Ali ja nemam toliko novaca."
"Snađi se. Inače će tvoja prijateljica nastradati."
"Ne vjerujem ti."
"Ma nemoj?"
"Dokaži da je kod tebe." Čula sam kako tip razgovara na svom jeziku s nekim drugim, a onda sam čula Lanin uplašen glas. "Amy..."
"Vjeruješ li sada?" Bila sam uplašena.
"Da."
"Petsto somova za 48 sati. Kod autoceste u kukuruzu, tamo gdje je praznina. Dobit ćeš točne podatke kako doći do tamo. Nas je dvadesetak odličnih strijelaca i da nisi ni pomislila učiniti nešto s taekwondo smećem, mala." Veza se prekinula. "Amy? Što se događa?" Brzim koracima sam jurnula u auto i uzela laptop. U sandučiću sam imala novu poruku, sa podacima kako stići do tog kukuruza i Laninu snimku. Na tom videu bila je Lana svezana i pretučena, sva u krvi. Definitivno se vidjelo da treba hitnu pomoć. Ali, tu je nešto bilo čudno... Ulica u kojoj su bili nije bila kraj Sonyja... Znači, ti ljudi su lagali! Kuća pred kojom su bili bila je gotovo srušena. "Cure, nazvat ćemo policiju," rekla sam i otipkala njihov broj. "Halo policija...?"

To be continued...

Post je objavljen 16.10.2007. u 19:00 sati.