Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/franzy

Marketing

Kavana Landtmann pored Burgtheatra

Blagorodne moje prijateljice, moj naklon, blagorodni prijatelji, najsrdačniji pozdrav!
Večera s francuskim sirevima bila je fina. Na ponudi je bilo 5 vrsta sireva: camambert, roquefort, svježi u pepelu i još dva koja nisam identificirao i fina salata iz Nice.
Nisam mogao donijeti ništa tipično hrvatsko, pa je poslužila Cockta, piće naše mladosti iz susjedne nam dežele, koje se mak bez problema može naći u Billi. Pokušat ću naći neki Balkan-ili Yugo-shop gdje bih mogao naći zalihe za ovakve prigode. Fino smo ćakulali, malo se bolje upoznali. Bio je tu Čeh Ludek iz Moravske, Nijemice Steffi i Ina, Austrijanac Gerhard i Francuskinja Marie. Vrlo srednjoeuropski, u skladu s najboljom austrougarskom tradicijom.
Danas sam imao vremena sortirati svoje knjige i skripte i logično ih razdijeliti kako bi mi bile pri ruci i korisne pri radu. Danas sam dobio cimera. Micek se zove Sinan, ima 20 godina, iz Istanbula je i studira elektrotehniku. Uputio sam ga odmah u važnost čuvanja ključa. ;))
Danas sam imao prigodu i prvi put biti u jednoj finoj bečkoj kavani, kavani Landtmann pored Burgtheatra. Moj suputnik u busu za Beč bio je Ivan Gojmerac, pokazalo se sin moga profesora s germanistike. U razgovoru se pokazalo da imamo mnogo zajedničkih tema. Odlučili smo nastaviti komunikaciju. I bilo je vrlo zanimljivo u finom ambijentu kavane, uz kesten pire i srneći hrbat te fine čajeve razgovarali smo o mnogočemu: političkoj situaciji u Austriji i Hrvatskoj, sličnostima i razlikama jednog i drugog društva, umjetnosti, religiji. Na povratku prema stanici podzemne ispred Hofburga smo kao slučajni prolaznici nazočili možda povijesnom skupu potpore azilantima u Austriji.

Moj naklon, c. kr. asistent Franz Corich





Post je objavljen 09.10.2007. u 21:51 sati.